11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG o master studijama: Partner smo za sva rješenja u skladu sa važećim propisima

Društvo

Comments 0

UCG o master studijama: Partner smo za sva rješenja u skladu sa važećim propisima

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na proširenom rektorskom kolegijumu, kojim je predsjedavao rektor Univerziteta Danilo Nikolić, razmijenjena su i mišljenja na temu velikog broja zaostalih studenata na master studijama.

Na kolegijumu su bili, kako je navedenou saopštenju, svi dekani i direktori univerzitetskih jedinica, pored članova rektorskog kolegijuma, prorektori Irena Orović, Đurđica Perović, Nataša Kostić i Boris Vukićević.

Sastanku su prisustvovali još i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Duško Bjelica i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Danilo Jelovac. 

Univerzitet Crne Gore  je, kako je saopšteno, pregovarao sa Ministarstvom prosvjete i o velikom broju zaostalih studenata na master studijama i saopštio da želi da bude kooperativan u skladu sa propisima.

Razgovori su, kako navode, tekli u više pravaca, ali usaglašeno je da se sve radi u skladu sa zakonom i važećim normama na Univerzitetu Crne Gore.

Međutim, takođe, rečeno je da ima prostora za rješenje situacije u kojoj se nalaze neaktivni studenti koji po zakonu moraju biti ispisani zbog protoka vremena u kojem nijesu regulisali svoj status.

Iz Ministarstva prosvjete, na njihovu inicijativu je rečeno da će se uključiti i pomoći u prevazilaženju nastale situacije  u skladu sa važećim propisima.

''S tim u vezi, na Univerzitetu Crne Gore i u Studentskom parlamentu Crne Gore očekujemo akt Ministarstva prosvjete koji bi bio pretočen  u vidu postupajuće i obavezujuće odluke a u skladu sa zakonom, Statutom UCG i pravilima studiranja i kao takav dostavljen organima Univerziteta Crne Gore''- navedeno je u saopštenju.

''Takođe, na kolegijumu su razmijenjena mišljenja po pitanju propusta u funkcionisanju pojedinih administrativnih službi na fakultetima što je dovelo do kašnjenja regulisanja statusa studenata postdiplomskih studija. Zaključeno je da Univerzitet Crne Gore u potpunosti primjenjuje Zakon o visokom obrazovanju, Statut Univerziteta Crne Gore i pravila studiranja na postdiplomskim studijama u regulisanju statusa studenata postdiplomskih studija. S obzirom da je najveći broj studenata postdiplomskih studija sa zaostalim master radom (30 ECTS kod većine fakulteta) upisao studije u periodu 2004 – 2017. godine, a u cilju povećanja efikasnosti studiranja na našem Univerzitetu, u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Studentskim parlamentom Univerziteta ćemo tražiti najoptimalnija rješenja i načine regulisanja statusa ovih studenata u narednom periodu. Iskazan je stav da treba učiniti napore u cilju poboljšanja funkcionisanja administrativnih službi na većini univerzitetskih jedinica''- zaključeno je u saopštenju UCG.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR