10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora dobila tri instruktora sportskog ronjenja

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Crna Gora dobila tri instruktora sportskog ronjenja

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Crnogorsko ronilaštvo bogatije je za još tri instruktora sportskog ronjenje i deset NITROX ronilaca.

U Bijeloj je održana obuka za osposobljavanje instruktora ronjenja i NITROX ronilaca sa gasnim mješavinama, a predsjednik Nastavne komisije Vesko Mijajlović kazao je da ova obuka predstavlja nastavak dosadašnjih višegodišnjih osposobljavanja i usavršavanja iskusnih ronilaca, koja se organizuju u skladu sa međunarodnim standardima.

Obuku za instruktora su završili Marija Jabučanin, diplomirani Arheolog iz Ministarstva kulture, Maksim Mandić, rukovodilac Vatrogasne jedinice iz Kotora, i Ranko Račić - ronilac iz kompanije Porto Montenegro.

Takođe, deset ronilaca je završilo obuku za tehničko ronjenje sa NITROX gasnim mješavinama, što će u budućnosti biti veoma važan ljudski resurs za ronjenje na velikim dubinama sa kojim naša država raspolaže, a samim tim oni su garancija za nova otkrića kulturnog nasleđa pod vodom, njegovu zaštitu i valorizaciju.

Među ovim roniocima, obuku je završio i Pedro Decapitani iz Brazila, koji boravi u Crnoj Gori. 

Arheolog Marija Jabučanin izjavila  je da je od 1997. u ronjenju, i da ovo znanje i vještine koje je stekla na ovoj i dosadašnjim obukama, za nju  kao arheologa, predstavlja izuzetno značajno iskustvo pod vodom u jednom novom prostoru, koji je za mnoge nedostižan, ali koji je tajanstven i koji omogućava da se dostignu i dotaknu novi i očaravajući horizonti, susreti, i da se osjeti drugačiji život od ovoga na koji smo se navikli, koji tako privlači da sa sigurnošću mogu reći, da ću mu se stalno vraćati i da ga više nikada neću napustiti.


 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR