Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Fukara farbom na viteza

| Postavio/la: Antena M

Fukara farbom na viteza

Mural sa likom vođe Božićnog ustanka Krsta Popovića, oslikan u Podgorici, već treći put na meti je anticrnogorskih radikala.

Krsto Popović bio je vojni vođa borbe "za pravo, čast, slobodu i nezavisnost Crne Gore" nakon srpske okupacije 1918.

No, on je i jedan od heroja veličanstvene pobjede Crnogorske vojske na Mojkovcu 1916. Ta bitka omogućila je bjekstvo srpske vojske i kralja Petra I Karađorđevića na sigurno, u Grčku.

Polusvijet koji nasrće na lik Krsta Popovića ne zna da bi, umjesto što farbom pokušava da oskrnavi lik ovoga viteza, trebalo da klekne i zahvali mu što je predvodio "junake iz bajke" (tako je Crnogorce opisao austrijski oficir na Mojkovcu) u njihovoj žrtvi za, kako su vjerovali, bratsku vojsku.

Vjerovatno se svaki čestiti Srbin danas stidi fukare koja, u njihovo ime, ovih dana pokušava da opogani crnogorske državne simbole i njene herojske sinove.

Antena M, objavljujući tekstove najboljih predstavnika toga naroda, daje svoj doprinos borbi da Crnogorci nikad ne pomisle kako imaju problem sa srpskim narodom, a ne sa najgorim u njemu.

POVEZANE VIJESTI: 

A šta vandali znaju o poštovanju Crne Gore: Dokrajčili Krstov lik!

SRAMNO! Crvena farba na grafitu Krstu Popoviću

Dukljani ne odustaju: "Da vidimo ko je uporniji!"

Komentari

Mongro,

@moka, Onda ćemo tebe zvati fukarom????

moka,

Naslov je odlican.. sigurno ovaj sto je pisao tekst ne zna da je "fukara" albanska rijec koja znaci DOBAR COVJEK! Svaka cast!

Baba,

Dzabe krečite! KRSTO POPOVIĆ JE VJEČAN KAO I CRNA GORA!!!

Pero,

Sramota. Stamotno ponasanje cetnika i njihovih sledbenika. Smeta im ime Crnogorsko.

Boka,

Ne moze ime Krsta Zrnova nikakva farba osramotit...Dzabe ste krecili neprijatelji CG.Vi ste svakog vaseg vladara otrovali,nabili na kolac,bacili preko balkona,procerali...Za vas nema civilizacijskog iskoraka

strasno!,

izbrisati i prekrečiti svaki 4s i šešelj grafit te junačke srpske istorije! Dati nalog svim opštinama! Nije vam ovo Vukovar!!

Elf,

sta zna drugo klerofasticka, zaparlozena ,feudalna bratija koja zbog Crnogoraca i C u rjecniku mrzi .Nijesam ponosna na Krsta iz 1941. ali svi imaju pravo na gresku. Njegova 1918 , hrabrost da se ustane protiv zlikovaca, obezbijedila mu je vječnu luču i nasoj istoriji. I sijace njegova zvijezda

Ostavi komentar

0/300