Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Policija rasvijetlila dva razbojništva u Nikšiću

| Postavio/la: Marija Mitrović

Policija rasvijetlila dva razbojništva u Nikšiću

Nikšićka policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih za krivična djela razbojništva počinjena u sportskoj kladionici i marketu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nikšićka policija je na magistralnom putu Nikšić – Danilovgrad zaustavila taksi vozilo kojim je upravljao Ž.V. iz Nikšića u kojem je zatečeno lice koje je prethodno počinilo krivično djelo razbojništvo na štetu jedne sportske kladionice.

S.C. (22) iz Nikšića je lišen slobode i kod njega je pronađen pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i otuđeni novac", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je S.C. izvršio ovo krivično djelo na način što je, uz prijetnju pištoljem, iz pomenute sportske kladionice ukrao novac. Nakon toga, S.C. je, uz prijetnju vatrenim oružjem, prinudio vozača taksi vozila Ž.V. da ga odveze u Podgoricu.

"Takođe, sumnja se i da je S.C. u prethodnom periodu otuđio veću količinu novca i iz više registarskih kasa iz jednog marketa, na taj način počinivši krivično djelo teška krađa. S.C. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, krivično djelo teška krađa i krivično djelo prinuda", navodi se u saopštenju.

Osim toga, policija je u Nikšiću uhapsila osobu K.K. (35) za koju se sumnja da je izvršila krivično djelo razbojništvo na štetu jednog marketa u Nikšiću, uz prijetnje i upotrebu sile prema M.B., zaposlenoj osobi u ovom objektu, kojoj je nanio i povredu.

"K.K. je lišen slobode i njemu je određeno zadržavnje do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću", saopšteno je iz UP.

Ostavi komentar

0/300