11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Blic": Jovana Vukotića pokušali da ubiju cijanidom u zatvoru

Hronika

Comments 0

"Blic": Jovana Vukotića pokušali da ubiju cijanidom u zatvoru

Izvor: Blic.rs

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Četvorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pripremali ubistvo Jovana Vukotića , vođe "škaljarskog klana", tako što su pokušali da ga otruju cijanidom, piše beogradski list "Blic".

Vukotić trenutno boravi u Centralnom zatvoru u Beogradu, a prema navodima "Blica", uhapšeni muškarci pokušali su da mu podmetnu natrijum-cijanid u hranu koji bi ga, u slučaju da je dospio u organizam, ubio za minut. 

Pokušaj likvidacije Vukotića, kako piše "Blic", otkriven je prije mjesec dana, kada su četiri osobe uhapšene. Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana.

''Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provjere šta se nalazi u paketu namijenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj posjeti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i uslijedilo je hapšenje'' - navodi "Blic" pozivajući se na neimenovane izvore.

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

''Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspjeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbjeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspjeli u svojoj nameri'' - kaže izvor "Blica" i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

Protiv osumnjičenih pokrenut je postupak za nedozvoljeno držanje oružja i pripremu ubistva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR