Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kampanja "Budi odgovoran": Evidentirane dvije pritužbe

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Kampanja "Budi odgovoran": Evidentirane dvije pritužbe

U okviru kampanje "Budi odgovoran" ove sedmice su evidentirane dvije pritužbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Prilikom kontrole prodavnice plastike u Beranama, prijavljene za neizdavanje fiskalnih računa i neprijavljivanje radnika, inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje.

Kampanju "Budi odgovoran" krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me  i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari

Goli,

Nažalost, i ova kampanja radi vrlo selektivno! I po babu, i po stričevima. Izgleda da je upravo to problem male nam Crne Gore. “Ne mogu ovog, ne mogu onog”, rođak, kum, brat... ????

Ostavi komentar

0/300