9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan javni poziv za projektovanje pješačke staze Tivat - Lepetane

Izvor: Infobiro

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Raspisan javni poziv za projektovanje pješačke staze Tivat - Lepetane

Izvor: Infobiro

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Javno preduzeće (JP) "Morsko dobro" prošle je sedmice raspisalo Javni poziv za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze neposredno uz magistralni put Tivat – Lepetane u dužini 2,3 km, prenosi Infobiro.

Projektovanju ove staze, kako je naveo direktor tog JP Predrag Jelušić, pristupiće prvenstveno iz bezbjednosnih razloga, ali i radi obogaćivanja turističke ponude tivatske opštine.

"Vrijednost projekta je oko 30.000 eura, a javni poziv traje do 4. novembra. Na ovaj način nastavljamo praksu koju smo imali ranije u Tivtu, a to je izgradnja tih javnih komunikacija uz more kako bismo gostima i stanovništvu Tivta omogućili dodatni komfor u prioritetnoj zoni morskog dobra. Nadamo se, naravno, da ćemo dobiti referentnog projektanta i čim bude u toku referentni projekat bićemo u prilici da sa građanima tog dijela Tivta iskomuniciramo i da čujemo njihova mišljenja i sugestije kako bismo, u konačnom, dobili kvalitetan projekat koji bi već sledeće godine bio spreman i za prvu fazu konkretnih izvođenja radova", rekao je Jelušić.

Kako je navedeno, staza će se projektovati sa južne strane magistrale, uz more, sjeverno od crkve Sveti Roko, odnosno, od početka naselja Opatovo do naselja Lepatane. Projektnim zadatkom je predviđeno da se teren na pojedinim dijelovima proširi od metar i po do dva metra, izgradnjom ili sanacijom potpornih zidova, na nosećim stubovima u moru ili konzolno, ne remeteći postojeću liniju obale.

Radovi treba da obuhvate popločavanje staze uobičajenim materijalima za trotoare i šetališta (prefabrikovani betonski elementi, kamene ploče ili slično), javnu rasvjetu u LED tehnologiji, atmosferske odvode i adekvatnu infrastrukturnu opremljenost šetališta (parkovske klupe, korpe za otpatke, zaštitnu ogradu, info table i slično). Obaveza projektanta će biti i da prije pristupanja izradi Idejnog rješenja i Glavnog projekta uradi geodetski i batimetrijski snimak postojećeg stanja terena i podmorja koji će biti sastavni dio projekta.

"Benefiti su ti što ćemo na kraju, sa akcijom koja je bila jako vidljiva i od strane 'Morskog dobra' i od strane Opštine Tivat, kada je tivatska riva napravljena kao jedan dobar primjer kako javni prostori treba da budu valorizovani u turističkom smislu. Takođe, nakon nastavka zajedničkog projekta na Belanima sada krećemo prema zapadnoj strani tivatske opštine i vjerujemo da ćemo na taj način dobiti dužu komunikaciju za turiste, stanovništvo Tivta i prosto dodatno afirmisati ono što je naša obaveza - Javni interes u zoni morskog dobra a u cilju komfora gostiju koji dolaze i posjećuju Tivat", poručio je Jelušić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR