Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Rekordnih sedam miliona eura profita za HB u trećem kvartalu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: PROMO

Rekordnih sedam miliona eura profita za HB u trećem kvartalu

Hipotekarna banka zabilježila je u trećem kvartalu ove godine neto dobit od 7,048 miliona eura, što je 36 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018, kada je dobit iznosila 5,171 miliona eura, saopšteno je uz te banke.

Bilansna suma Hipotekarne banke na kraju septembra iznosi 559,4 milona EUR i uvećana je 10,3 procenta u odnosu na početak godine.

''Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata. Depoziti klijenata su od početka godine povećani za 10,7 odsto i iznose 454 miliona eura.

Hipotekarna banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto''- navedeno je u saopštenju.

„U trećem kvartalu smo, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže, otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku. Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”- podsjeća Esad Zaimović, Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Pored širenja poslovne mreže banka će, kako dodaju, nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa.

Podsjećamo da je Hipotekarna banka ove godine u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.

Ostavi komentar

0/300