15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za dvije godine: U puteve uloženo više od 90 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Za dvije godine: U puteve uloženo više od 90 miliona eura

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U Crnoj Gori je, u protekle dvije godine, u magistralne i regionalne puteve uloženo više od 90 miliona eura, dok je ove godine samo sa autoput Bar-Boljare predviđeno izdvajanje od preko 180 miliona, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas donijela Odluku o kategorizaciji državnih puteva kojom je više opštinskih puteva prekategorisano u regionalne puteve.

Kako je saopšteno, odlukom Vlade put Bar – Virpazar preko Sutormana postaje regionalni čime se kreira alternativni pravac ka Baru i otvara novo područje izdašno prirodnim resursima koje se može valorizovati kroz brojne multifunkcionalne projekte – turističke, agroturističke i druge.

Ističe se da je odlukom Vlada izašla u susret očekivanju građana i lokalne samouprave Bar.

"Ohrabruje i opredjeljenje lokalne samouprave Bar da će neposredno učestvovati u pripremi projektne dokumentacije u cilju rekonstrukcije ovog putnog pravca važnog ne samo za Bar, već u nedalekoj budućnosti i važnoj regionalnoj saobraćajnici“, navodi se u saopštenju.

U raspravi je konstatovano da je decenijama stanje putne infrastrukture u Crnoj Gori značajno zaostajalo ne samo za evropskim standardima nego i za državama regiona i da Vlada ulaže napore i usmjerava značajna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture.

„Ukazano je da su ove godine povećavana ulaganja u infrastrukturne projekte kroz najveći iznos Kapitalnog budžeta od obnove nezavisnosti – 320 miliona EUR, a da je u protekle dvije godine samo u magistralne i regionalne puteve uloženo više od 90 miliona“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ove godine za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnih puteva, rješavanje uskih grla i sanaciju mostova, klizišta i kosina već utrošeno 32,4 miliona EUR.

„Uz ovogodišnjih planiranih više od 180 miliona EUR za izgradnju autoputa koji će kvalitetno i trajno integrisati naš sjever sa centralnim regionom i primorjem jasno je da se nikada u istoriji Crne Gore nije ulagalo u puteve kao što se to čini u proteklih nekoliko godina“, poručeno je iz Vlade.

Ukazano je da novoizgrađeni ili rekonstruisani i putevi koji će biti izgrađeni u narednom periodu, predstavljaju novu vrijednost za građane Crne Gore i turiste.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR