Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

PU: Podnošenje zahtjeva za paušalno oporezivanje do kraja decembra

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Mina business

PU: Podnošenje zahtjeva za paušalno oporezivanje do kraja decembra

Poreska uprava (PU) pozvala je poreske obveznike da zahtjev za paušalno oporezivanje prihoda od samostalne djelatnosti podnesu na propisanom obrascu do 31. decembra.

“Preduzetnici koji ostvare ukupan promet po osnovu obavljanja samostalne djelatnosti u iznosu manjem od 18 hiljada eura na godišnjem nivou mogu se prijaviti kod PU sa zahtjevom za paušalno oporezivanje. Oni svoju poresku obavezu mogu ispuniti plaćanjem u fiksnom mjesečnom iznosu čija je visina utvrđena u odgovarajućem Pravilniku”, navodi se u saopštenju.

Mogućnost paušalnog oporezivanja prihoda od samostalne djelatnosti realizuje se shodno Zakonu o porezu na dohodak fizičkih lica i Pravilniku o paušalnom oporezivanju prihoda od samostalne djelatnosti.

Zahtjev za paušalno oporezivanje prihoda od samostalne djelatnosti potrebno je podnijeti nadležnom poreskom organu na propisanom obrascu (ZPO) do 31. decembra za narednu godinu.

“Obrazac zahtjeva za paušalno oporezivanje (ZPO) može se preuzeti sa sajta PU”, dodaje se u saopštenju.

Pojedinci koji su oporezovani u paušalnom iznosu, a koja nemaju drugih izvora oporezivih prihoda, nemaju obavezu podnošenja godišnje prijave za porez na dohodak.

Za dodatne informacije može se pozvati call centar PU na broj 19707 svakog radnog dana od sedam do 15 sati.

Ostavi komentar

0/300