Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Počinje manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

| Postavio/la: Ana Ašanin

Počinje manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

Predstave "Mlijeko u prahu" i "Pometnje pitomca Terlesa" u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK, biće izvedene u Ljubljani i Celju, u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, koji će biti održani od sjutra do 13. septembra.

Ministarstvo kulture u toj će državi 11. 12. i 13. septembra upriličiti više umjetničkih programa kao dio kampanje "Živimo kulturu", pa će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – Who See.

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni "Vodni stop" u Celju.

Kako je saopšteno, te večeri, sa početkom u 20 i 30, na repertoaru će biti više puta nagrađavana predstava "Pometnje pitomca Terlesa", rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a "Budo Tomović". Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila koju je uradio Vasko Račević.

Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz je slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji, dodaju u saopštenju. 

Predstava "Mlijeko u prahu" u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a "Budo Tomović", biće izvedena u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz.

Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Sastav Who See nastupiće iste noći na Gornjem – Starom trgu u Ljubljani. Biće to ujedno i njihov prvi nastup u Sloveniji. Koncert će početi u 20 i 30 sati, pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono), navedeno je u saopštenju. 

Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države.

Ostavi komentar

0/300