Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tradicionalni Likovni salon "13.novembar" na Cetinju

| Postavio/la: Marija Mitrović

Tradicionalni Likovni salon "13.novembar" na Cetinju

Četrdeset prvi “Crnogorski likovni salon 13. novembar” biće otvoren u utorak 12. novembra, u 19 časova, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić na Cetinju, saopšteo je iz Narodnog muzeja Crne Gore.

"U fokusu ovogodišnjeg salona su umjetnice, umjetnici i kolektivi čije prakse, kroz različite pristupe i poetike, od instalacije, fotografije, video rada, ilustracije, socijalnog eksperimenta do javnih akcija, „seciraju” postojeći kulturno-umjetnički diskurs i promišljaju društvenu stvarnost. U katalogu salona, “Malim salonskim razgovorima” ili “Niko nas ništa nije pitao”, mogu se pročitati razgovori između selektorke i autora kroz koje saznajemo nešto više o statusu umjetnika i umjetnosti u našem društvu, otkrivaju se različita mišljenja i stavovi autora o aktuelnim pitanjima koja tretiraju obrazovanje, kulturu i umjetnost, dok selektovani radovi kritički vizuelizuju sadržaje iz neposrednog okruženja autora, komuniciraju sa publikom kroz podsjećanje na probleme koji su zajednički i pozivaju na društvenu odgovornost", pipe u saopštenju.

Na poziv ovogodišnje selektorke salona Natalije Vujošević, radove će predstaviti umjetnici i umjetnički kolektivi i to: Dante Buu, Srđa Dragović, Lenka Đorojević i Matej Stupica, Adrijana Gvozdenović,  KANA / Ko ako ne arhitekt, Irena Lagator Pejović, Danilo Prnjat i Mirko Radonjić.

Organizatori salona su Prijestonica Cetinje i Narodni muzej Crne Gore, a njegovu realizaciju podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300