Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića

| Postavio/la: Marija Mitrović

Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića

Kulturni centar Nikola Đurković/Gradska biblioteka i čitaonica - Kotor i Pomorska biblioteka Kotor organizuju otvaranje Izložbe Stare i rijetke knjige iz legataakademika Vladislava Brajkovića, u utorak, 10. 12. 2019. godine u 12 sati u Memorijalnoj sali Pomorske biblioteke u Dobroti.

"Izložba je rezultat implementacije projekta Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića, koji je sufinansiran iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu Ministarstva kulture Crne Gore.

Akademik Vladislav Brajković, evropski stručnjak za pomorsko pravo, svojim znanjem, društvenim angažmanom, entuzijazmom i, iznad svega, privrženošću svojoj rodnoj Boki Kotorskoj, znatno je doprinio revitalizaciji i razvoju pomorske privrede Crne Gore nakon Drugog svjetskog rata, kao i obnovi pomorskog školstva i njegovom podizanju na visokoškolski nivo. Biblioteka akademika Vladislava Brajkovića predstavlja obimnu stručnu biblioteku u kojoj preovlađuju jedinice vezane za oblast (međunarodnog) pomorskog prava kojim se akademik bavio tokom svog plodnog naučnog rada", navodi se u saopštenju Kulturnog entra..

Ostavi komentar

0/300