Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Šoć: Pravila se mogu mijenjati u izbornoj godini

| Postavio/la: Esad Krcić

Šoć: Pravila se mogu mijenjati u izbornoj godini Foto: Screenshot

Advokat i nekadašnji ministar pravde Dragan Šoć je za radio Antena M rekao da, eventualno, produženje roka za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, koje bi ušlo i u izbornu godinu, sa pravnog aspekta nije sporno.

"Ne možete spriječiti Skupštinu da donosi zakone kada god ona to hoće. Odbor nije tijelo koje uspostavlja nešto, nego predlaže", rekao je Šoć dodajući da će, "ako  dođe do dogovora Odbor Skupštini predložiti određena rješenja i intervencije u nizu zakona".

"Ja to ne bih smatrao nekim prekršajem", kaže Šoć uz ocjenu da će, pod uslovom da se dogovor postigne, "vjerovatno neće ni doći do izmjena ili će biti nekih malih izmjena zakona".

"To će samo izazvati novi krug međusobnih optužbi", zaključuje Šoć uz ocjenu da "produžavanje rada skraćivanjem rokova za primjenu, neće dobro uticati na uspostavljanje povjerenja u izborni proces.

"Jako je loše da se sada ulazi u nove izbore", rekao je Šoć primjećujući da "smo praktično već ušli u zadnju godinu mandata što se može smatrati periodom u kom se, kad god da se održe, izbori ne mogu smatrati vanrednim.

"Ulazak u proces bez uspostavljenih novih pravila, a da je počela primjena, neće dati pozitivan rezultat", zaključio je Šoć.

Komentari

Labud Dabanović,

Dok DPS plaća i drži u Skupštinu ovakve-koji su se odrekli crnogorskog naroda i države da ga unište za interes i lični i naroda otrcana srpstva Srbije-ista su sorta.Bogate se pretapanjem crnogorstva u otrcano srpstvo Srbije.Pa da smo od istog roditelja-među nama stalno zjapi provalija od 5³ vjekova

Ostavi komentar

0/300