10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ne bi bilo mudro mijenjati pravila igre za Crnu Goru i Srbiju"

Politika

Comments 0

"Ne bi bilo mudro mijenjati pravila igre za Crnu Goru i Srbiju"

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Poslanik DPS-a, Nikola Rakočević, tokom boravka u Briselu, sa delegacijom Skupštine Crne Gore, imao je priliku da razgovara sa članovima Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta, predsjednicima Odbora za vanjske poslove zemalja članica Evropske unije, kao i sa novim komesarom za proširenje, Oliverom Verheljijem.

Rakočević je na zajedničkom sastanku kazao da je Crna Gora posvećena ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog procesa i da je naša država istrajna u namjeri da postane punopravna članica Evropske unije. Dodao je da će se, ukoliko Evropa propusti šansu da ubrza proces proširenja, otvoriti prostor za treće države, koje ne dijele naše evropske vrijednosti, a imaju svoju legitimnu namjeru da izvrše snažan uticaj na zemlje Zapadnog Balkana, što Crna Gora naročito dobro zna, imajući iskustvo iz 2016.

Rakočević je u razgovoru sa Verheljijem upitao da li će metodologija pregovaranja sa Evropskom unijom, za Crnu Goru i Srbiju, koje uveliko pregovaraju sa Evropskom komisijom, ostati nepromijenjena.

Novi komesar za proširenje je, odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a, kazao da smatra da ne bi bilo mudro mijenjati pravila igre u toku igre i da će se on snažno zalagati da metodologija pregovaranja za Crnu Goru i Srbiju, ostane nepromijenjena. Verhelji je rekao da postoji puni konsezus među članicama EU, da je proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan prioritet, iako postoje različita gledišta na koji način se to proširenje treba sprovoditi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR