Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kim Džong Un uradio nešto što ranije generalima sam nije oprostio

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mirror/Blic

Kim Džong Un uradio nešto što ranije generalima sam nije oprostio Foto: Screenshot

Čitav svijet je ostao šokiran kada je prvi čovjek Sjeverne Koreje, Kim Džong Un naredio pogubljenje nekoliko generala samo zato što su bili pospani na sastanku.

Kada se to nedavno desilo njemu, reakcija je očekivano izostala, a Kim je prošao nekažnjeno. Pravila izgleda ipak nijesu ista za sve.

Ekscentrični sjevernokorejski lider prisustvovao je događaju posvećenom njegovom đedu, Kim Il Sungu, nekadašnjem predsjedniku, budući da se navršilo tačno 25 godina od njegove smrti.

Kim je sjedio izdvojen u centru prostorije, okružen masom ljudi, boreći se da ostane budan. U jednom trenutku je sve postalo suviše očigledno: činilo se kao da mu je glava pala i da ga je san konačno savladao. Poslije izvjesnog vremena je bio ponovo prisutan, sumnjičavo posmatravši publiku.

Međutim, Kim nije prekršio samo pravilo koje se odnosi na zabranu "spavanja" na zvaničnim događajima. Zbog pospanosti nije uspio da započne aplauz u isto vrijeme kada i ostali, a pritom je bio i prvi koji je prestao da aplaudira.

Britanski Miror podsjeća da su kako spavanje u pogrešno vrijeme, tako i nedovoljna posvećenost aplaudiranju vrsta nedozvoljene radnje u Sjevernoj Koreji i da za to slijedi kazna koja prekršioce može koštati života.

Kako tvrde oni koji su uspjeli da pobjegnu od ozloglašenog režima Sjeverne Koreje, svako ko želi da sačuva glavu na ramenima mora da aplaudira diktatoru i da uzvikuje "Dugo živio!". U suprotnom će se smatrati da nije dovoljno posvećen doktrini porodice Kim.

Sjevernokorejski lider je u maju 2015. naredio pogubljenje ministra odbrane, Hjon Jong Čola, nakon što je primijetio da je zadrijemao na jednom zvaničnom događaju.

Video pogledajte ovdje

Komentari

Ostavi komentar

0/300