Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Stefanović: Vučić će razgovarati sa Đukanovićem

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: RTS

Stefanović: Vučić će razgovarati sa Đukanovićem Foto: Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je poslije sastanka koji je sinoć sazvao predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbjednost da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu.

Najavio je da će Vučić razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o spuštanju tenzija, prenio je RTS. 

Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je jedna od tema sastanka bila situacija u Crnoj Gori.

"Hoćemo da razgovaramo sa vlastima u Crnoj Gori u cilju da se spuste tenzije", naveo je i poručio da je to prioritet.

Na pitanje da li je srpski narod u Crnoj Gori bezbjedan, Stefanović je rekao da ne bi ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cijele situacije.

"Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni kako se situacija razvija ako postoji i jedna polomljena glava, incident, nasilje, onakve situacije u kojima postoji previše strasti protiv nekog ko je Srbin, ko pokaže tri prsta ili ima trobojku. Mora da se radi da bi se napravio napredak i da se spuste strasti", istakao je Stefanović.

Poručio je da su reakcije Srbije ozbiljne i da Beograd želi spuštanje tenzija.

"Pokazali smo potpuno nemiješanje u unutrašnje stvari druge države ali ne možete nekad, makar ljudski, da ne reagujete kad vidite da se dešava nasilje nad nekim", naveo je Stefanović.

Rekao je i "da je nekima u regionu najlakše da kažu da je Srbija kriva za sve, a radi se o njihovim unutrašnjim nedaćama". 

Komentari

Milutin,

Jesu li se oglasili dok je paljena Cg zastava u Bg i dok svaki dan na Bg televizijama šire anticrnogorsku histeriju?

Misko,

Hahahahaha.....e tuge od drzave,prvo dignu tenzije u susjednoj drzavi pa toboze oce da pomognu u smirivanju situacije,a u sustini oce sa tom pomoci jos vise da zamute.Sto dalje od Srbije u svakom pogledu je zdravije za mentalni sklop crnogorskih gradjana!

Ostavi komentar

0/300