Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Komad ''Mirovna misija'' u Herceg Novom

| Postavio/la: Ana Ašanin

Komad ''Mirovna misija'' u Herceg Novom

Predstava ’’Mirovna misija” biće izvedena u srijedu 12. decembra u Dvorani Park, u 20 sati.

Predstavu je po tekstu mlade crnogorske dramatrurškinje Jovane Bojović, u produkciji Bjelopoljskog pozorišta, režirao i adaptirao Slobodan Marunović. Muziku potpisuje Slobodan Kovačević, a scenski pokret Ana Halas.

Ovaj komad donosi savremenu priču o prolaznosti, ljubavi, porodici, o različitim vizurama i pogledima mladih ljudi na svijet, na okruženje, na život…

Glumačku ekipu čine: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić, Mila Bošković i Damir Crnovršanin.

”Mirovna misija” je pobjednik ovogodišnjeg Festivala dramskih amatera Crne Gore. Slobodanu Marunoviću pripala je nagrada za najbolju režiju, Jovani Bojović za najbolji dramski tekst, a glumci Bjelopoljskog pozorišta su dobili sljedeće nagrade: najbolja muška uloga (Sanjin Hajdaragić), ženska epizodna uloga (Sanja Ćirović), muška epizodna uloga (Predrag Vukojević) i glumačka bravura (Derviš Hadžikić).

Predstavi je pripala i nagrada za najbolju muziku (Slobodan Kovačević). U julu ove godine ”Mirovna misija” je predstavljala Crnu Goru na ”Festivalu festivala” u Trebinju, na kojem je Sanja Ćirović dobila ”Zlatnu masku” za najbolju epizodnu ulogu, a u avgustu na Festivalu ”Dani pozorišta” u Mrkonjić Gradu gdje je, po odluci jedinog žirija na Festivalu – Žirija publike, osvojila drugo mjesto.

Sredinom novembra, ”Mirovna misija” je predstavljala Crnu Goru na ”Repassage festu” na Ubu, a Sanja Ćirović je dobila nagradu ”Radomir Raša Plaović” za glumačko ostvarenje.

Predstava je izvođena u gradovima Crne Gore i okuženja.

Ulaznice po cijeni od 3 € se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park od ponedjeljka, 10. decembra u terminima od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Ostavi komentar

0/300