10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad ''Mirovna misija'' u Herceg Novom

Kultura

Comments 0

Komad ''Mirovna misija'' u Herceg Novom

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava ’’Mirovna misija” biće izvedena u srijedu 12. decembra u Dvorani Park, u 20 sati.

Predstavu je po tekstu mlade crnogorske dramatrurškinje Jovane Bojović, u produkciji Bjelopoljskog pozorišta, režirao i adaptirao Slobodan Marunović. Muziku potpisuje Slobodan Kovačević, a scenski pokret Ana Halas.

Ovaj komad donosi savremenu priču o prolaznosti, ljubavi, porodici, o različitim vizurama i pogledima mladih ljudi na svijet, na okruženje, na život…

Glumačku ekipu čine: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić, Mila Bošković i Damir Crnovršanin.

”Mirovna misija” je pobjednik ovogodišnjeg Festivala dramskih amatera Crne Gore. Slobodanu Marunoviću pripala je nagrada za najbolju režiju, Jovani Bojović za najbolji dramski tekst, a glumci Bjelopoljskog pozorišta su dobili sljedeće nagrade: najbolja muška uloga (Sanjin Hajdaragić), ženska epizodna uloga (Sanja Ćirović), muška epizodna uloga (Predrag Vukojević) i glumačka bravura (Derviš Hadžikić).

Predstavi je pripala i nagrada za najbolju muziku (Slobodan Kovačević). U julu ove godine ”Mirovna misija” je predstavljala Crnu Goru na ”Festivalu festivala” u Trebinju, na kojem je Sanja Ćirović dobila ”Zlatnu masku” za najbolju epizodnu ulogu, a u avgustu na Festivalu ”Dani pozorišta” u Mrkonjić Gradu gdje je, po odluci jedinog žirija na Festivalu – Žirija publike, osvojila drugo mjesto.

Sredinom novembra, ”Mirovna misija” je predstavljala Crnu Goru na ”Repassage festu” na Ubu, a Sanja Ćirović je dobila nagradu ”Radomir Raša Plaović” za glumačko ostvarenje.

Predstava je izvođena u gradovima Crne Gore i okuženja.

Ulaznice po cijeni od 3 € se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park od ponedjeljka, 10. decembra u terminima od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR