Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koncert Samofalove i Basaraba

| Postavio/la: Ana Ašanin

Koncert Samofalove i Basaraba

Mladi pijanisti Darja Samofalova i Vasilije Basarab nastupiće večeras u 20 sati u Dvorcu kralja Nikole u okviru crnogorske muzičke selekcije Zimske scene „Ljetopisa“ koju uređuje Aleksandra Vojvodić Jovović.

Na cjelovečernjem koncertu, mladi muzičari će izvesti raznovrstan program klasične muzike koji obuhvata Betovenove, Šopenove, Rahmanjinove i Listove kompozicije.

Darja Samofalova dobitnica je zlatnih i specijalnih lira na državnim kao i velikog broja I i II nagrada na međunarodnim takmičenjima. Među priznanjima, posebno se izdvaja apsolutna nagrada i specijalno priznanje za najboljeg pijanistu iz zemalja Istočne Evrope koje je osvojila na XVIII Međunarodnom takmičenju mladih pijanista „Citta di Barletta“ u Italiji, u maju 2009.

Od septembra 2018. Darja je redovan student doktorskih studija na Rosijskoj akademiji muzike „Gnesini“ u Moskvi u klasi profesora Sergeja Jevgenjeviča Senkova.

Vasilije Basarab je učenik Umjetničke škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje za talente „Andre Navarra” u Podgorici.

Ovaj izuzetno talentovani mladi umjetnik osvajač je mnogobrojnih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu među kojima i dvije Specijalne i Zlatne lire na Državnim takmičenjima u Herceg Novom i Podgorici, Apsolutna nagrada na VI Međunarodnom takmičenju pijanista „Academy Award Giovani 2016“ u Rimu (Italija) I I i II nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista u Tivtu (2016. i 2018).

Ostavi komentar

0/300