10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija temporalne antologije “Žensko pismo''

Kultura

Comments 0

Promocija temporalne antologije “Žensko pismo''

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Promocija temporalne antologije pod nazivom "Žensko pismo" koju je priredila i tehnički pripremila Deana Sailović biće premijerno podgoričkoj publici predstavljena u utorak, 16.aprila u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.

O antologiji će govoriti: recezent Vladislav Vlahović, Milojka Banduka, Slavka Klikovac, Esma Sarić, Milica Aranitović Popović, Maja Mišnić, Nina Sarić, Sandra Stanković Pavličić i Deana Sailović.

“Žensko pismo - temporalna Antologija ženskog aforizma predstavlja stvaralaštvo 180 žena regiona u 120 godina. Knjigu otvara kraljica Natalija koja je prva objavila knjigu aforizama 1897. Za njom se u četiri hronološka poglavlja predstavljaju dame koje su pisale ili još uvijek pišu najkraću književnu formu. Ovo je prva ovakva Antologija na svijetu i bio je pravi izazov napraviti je. Na knjizi sam radila svakodnevno tri godine i vjerujem da sam uspjela da predstavim svu raskoš ženske kreativnosti i lucidnosti.

Žensko pismo je na konkursu ministarstva kulture bilo svrstano u kategoriji kapitalna djela i djela od posebnog značaja, ali kao satirično djelo nije dobilo sredstva za finansiranje, jer satira nikada nije bila prioritet. (i od ovog bi se mogao napisati dobar aforizam).

Antologija je do sada predstavljena u dvorcu kralja Nikole u Baru, UKS-u u Beogradu i u opštinskoj sali Magistrat u Sremskim Karlovcima. Slijede promocije u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, BIH”,kazala je Deana Sailović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR