Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

| Postavio/la: Milena Aprcović

Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u posjeti Mojkovcu.

Tom prilikom, on se sastao sa predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima.

Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika, saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

"Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima", navode iz Ministarstva kulture. 

"Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojićemo 16.000 eura i zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan", kaže on.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, ministar Bogdanović upoznao se i sa ostalim planovima koji se tiču unaprjeđenja kulture u tom gradu.

Pritom, on je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa "Kreativna Crna Gora", koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Ministar Bogdanović zaključio je i kako se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje, te kako je Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Ostavi komentar

0/300