16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

Kultura

Tag Video
Comments 0

Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u posjeti Mojkovcu.

Tom prilikom, on se sastao sa predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima.

Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika, saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

"Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima", navode iz Ministarstva kulture. 

"Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojićemo 16.000 eura i zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan", kaže on.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, ministar Bogdanović upoznao se i sa ostalim planovima koji se tiču unaprjeđenja kulture u tom gradu.

Pritom, on je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa "Kreativna Crna Gora", koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Ministar Bogdanović zaključio je i kako se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje, te kako je Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR