13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Projekat ''Ljetnji kamp'' od 30. jula do 7. avgusta na Ivanovim koritima

Kultura

Comments 0

Projekat ''Ljetnji kamp'' od 30. jula do 7. avgusta na Ivanovim koritima

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Osmo izdanje projekta ''Ljetnji kamp'' za kamernu muziku čiji cilj je popularizacija kamerne muzike među domaćim muzičarima različitih generacija predstavljen je danas u Multimedijalnoj Sali KIC-a ‘’Budo Tomović’’.

Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ već šest godina nosilac je projekta i glavni organizator Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.

Ovogodišnje izdanje realizuje se uz podršku Glavnog grada, Ministarstva kulture, Ambasade SR Njemačke, Prijestonice Cetinje, Turističke organizacie Cetinje, Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" i Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kamp će tradicionalno biti održan od 30.jula do 7.avgusta na Ivanovim koritima, u rekreativno- edukativnom centru “Lovćen”.

Preko 40 muzičara učestvovaće u radu kampa, 30-tak kompozicija za različite kamerne-instrumentalne ansamble (i ukuse) su na programu.

Pored redovnih KIC je predstavio i nove mentore - među kojima su oboista Bojan Pešić iz Beograda, violončelistkinja Maria Di Meglio iz Kolumbusa, SAD, i hornistkinja Naomi Atherton iz Mančestera.

Dugi niz godina stalni mentori  Ljetnjeg kampa na kampu su ugledni muzičari i profesori kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i inostranstva: Anton Martinov, Veljko Klenkovski, Žana Lekić, Nataša Popović, Marko Simović i saradnici Slađana Cvejić, Petar Obradović i Ana Cerović Zvicer.

Urednica muzičkog programa KIC-a Maja Popović kazala je da će osmo izdanje projekta Ljetnji kamp za kamernu muziku okupiti 35 polaznika i 11 mentora i saradnika.

Takođe će se nastaviti tradicija Ljetnjeg kampa koja uključuje veći broj polaznika u kamerni orkestar.

Iz KIC-a naglašavaju da će ljetos predstaviti dvije premijere: Sonata za kvartet klarineta srpskog klarinetiste i kompozitora Ante Grgina doživjeće svjetsku premijeru na jednom od završnih koncerata a Bachianas Brasileiras br. 5. za ansambl violončela i glas, brazilskog kompozitora Heitora Villa-Lobosa, biće premijerno izvedena u Crnoj Gori.

Na listi repertoara je oko 30 muzičkih djela, u izvođenju raznovrsnih ansambala. Najbolji će imati priliku da se predstave na završnim koncertima na Cetinju (6.avgust, Ministarstvo kulture) i u Podgorici (7.avgust, KIC „Budo Tomović“).

Zamjenik ambasadora SR Njemačke Christoph Breunig je istakao da je Ambasada SR Njemačke od samog početka bila uz kamp i da će tako biti i ubuduće, kao i da će kroz svoju podršku pružiti doprinos daljem razvoju kamerne muzike u Crnoj Gori, u cilju promocije Crne Gore kao muzičke destinacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR