Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Crna Gora atraktivna filmska destinacija"

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

"Crna Gora atraktivna filmska destinacija"

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se sa predstavnicima producentske kuće “Beacon Pictures” iz Santa Monike, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Riječ je o kompaniji koju je osnovao poznati holivudski producent, scenarista i reditelj Ermijan Bernstin, a čiju je delegaciju predvodio producent Mark Penel, zadužen za novi sadržaj i specijalne projekte.

Tokom sastanka, najviše riječi bilo je o mogućnostima za snimanje u Crnoj Gori, uz akcenat na afirmaciji naše države kao filmske destinacije. U tom kontekstu, Bogdanović je detaljnije predstavio lokacije predstavnicima holivudske kompanije.

Sagovornici su imali priliku da se iz prve ruke upoznaju sa lokacijama u Crnoj Gori i preko VR iskustva koje im je pruženo putem opreme kompanije “Artikulacija”, nabavljene u sklopu programa Ministarstva kulture “Kreativna Crna Gora”.

Gosti su predstavili svoja interesovanja za saradnju sa Crnom Gorom, sa akcentom na snimanja na našoj teritoriji različitih audiovizuelnih formata, uz ponudu i drugih oblika saradnje koja su tiču modernih muzičko-scenskih i audiovizuelnih produkcija i manifestacija.

Bogdanović je istakao kako producentskim kućama zainteresovanim u Crnoj Gori danas od posebnog značaja može biti i saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore, ali i angažman crnogorske produkcije kao partnerskih strana.

Ostavi komentar

0/300