8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tradicionalni koncert "Roman & Friends" sjutra na Don Brankovim danima muzike

Kultura

Comments 0

Tradicionalni koncert "Roman & Friends" sjutra na Don Brankovim danima muzike

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Koncert majstor jednog od najcjenjenijih orkestara današnjice, Londonskog simfonijskog orkestra, naš najpoznatiji violinista, Roman Simović, koji je svojom briljantnom virtuoznošću i urođenom muzikalnošću osvojio najznačajnije svjetske scene, i ove godine na KotorArt Don Brankove dane muzike dovodi vrhunske umjetnike, saopšteno je iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt.

"Sjutra u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21 sat i 30 minutra, Simović će nastupiti s koleginicom Frančeskom Degoom, violistkinjamaMilenom Simović i Blajt Teh-Engstrem, violončelistom Narekom Hahnazarjanom i pijanistom Sajmonom Kroford-Filipsom. Dva kapitalna djela kamerne muzike, Klavirski kvintet Sezara Franka i Klavirski kvartet Johanesa Bramsa, biće i više nego dovoljan zvučni prostor da umjetnici iskažu svoje kvalitete", navodi se u saopštenju.

Sve detalje o programu i ulaznicama, mogu se pronaći na www.kotorart.me

"Roman Simović nastupa s najpoznatijim orkestrima i dirigentima, a redovno svira i na najznačajnijim svjetskim festivalima s umjetnicima kao što su Kavakos, Kisin, Vang, M. Majski, Minc. Jedna od najtraženijih umjetnica mlađe generacijena međunarodnoj sceni, Frančeska Degopotpisnica je ugovora s Izdavačkom kućom DeutscheGrammophon.

Milena Simović, nakon studija violine na Fakultetumuzičke umetnosti u Beogradu, završila je master program u Školi za muziku i dramu Gildhol u Londonu, a violu na Univerzitetu umjetnosti u Cirihu", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR