Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nastavljen rad na predstavi "Razgovori o ljubavi", premijera u septembru

| Postavio/la: Ana Ašanin

Nastavljen rad na predstavi "Razgovori o ljubavi", premijera u septembru

Nakon prvog dijela rada na koprodukciji sa Slovenskim narodnim gledališčem koji je u maju započet u tom ljubljanskom teatru, rad na predstavi "Razgovori o ljubavi" nastavljen je u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Predstava je autorski projekat jednog od vodećih slovenačkih i evropskih reditelja Jerneja Lorencija, a premijerno će biti izvedena na Cetinju 14. septembra, nakon čega će uslijediti i premijera u Ljubljani 12. oktobra.

U predstavi igraju glumci iz Slovenije-Maruša Majer, Zvezdana Novaković i Janez Škof; Crne Gore- Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban; Albanije - Krist Lieshi i Matia Luppa, te Italije: Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi.

Na čelu tima su direktor SNG Drama Ljubljana, Igor Samobor i umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom Lidija Dedović.

Ekipu predstave čine - režiser i koautor teksta Jernej Lorenci, dramaturg i koautor teksta Starina Matić, asistent režije i producent Juš Zidar, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Belinda Radulović, autor muzike Branko Rožman, koreograf Gregor Luštek, dizajn svijetla Jernej Lorenci, Ranko Hojnik, Juš Zidar.

Na predstavi sarađuju tim Slovenskog narodnog gledališča i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

"Ova koprodukcija predstavlja jednu od najznačajnijih u crnogorskoj kulturi, između Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Slovenskog narodnog gledališča, koje decenijama važi za najstabilnije pozorište izuzetnog estetskog rafinmana.

Ova koprodukcija realizuje se u okviru interregionalnog projekta Adnich, koji pripada pretpristupnim IPA programima i koncepta Art Geto", navedeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300