Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Udruženje Crnogoraca ''Krstaš'' prvi put na Sajmu knjiga u Podgorici

| Postavio/la: Ana Ašanin

Udruženje Crnogoraca ''Krstaš'' prvi put na Sajmu knjiga u Podgorici

Na nedavno završenom 5. Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici po prvi put je u Crnoj Gori predstavljena izdavačka produkcija crnogorske dijaspore.

 Kako se navodi u saopštenju, zapažen štand na sajmu je imalo Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš” koje je izložilo svoja izdanja, monografske publikacije iz oblasti esejistike, kao i naučna djela crnogorskih iseljenika i njihovih potomaka.

Pored velikog broja ljubitelja pisane riječi, publicista i književnika štand “Krstaša” posjetlili su i ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, dekan i prodekan Fakulteta za Crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman.

Tokom 5 dana trajanja sajma prikazan je izuzetno bogat program, a da dometi ove kulturne manifestacije sežu daleko van granica Crne Gore dokazuje činjenica da se na ovogodišnjem izdanju predstavilo 60 izdavača sa preko 90 učesnika iz Crne Gore i inostranstva, kažu iz Glavnog grada.

Peti internacionalni sajam knjiga u Podgorici održan je pod pokroviteljstvom Glavnoga grada u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport, uz podršku Ministarstva kulture i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Komentari

Mirko BG,

Bravo za Nenada Stevovića i za Krstaš!

Ostavi komentar

0/300