Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Premijera Pučinijeve opere ''La Boheme'' u CNP-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Premijera Pučinijeve opere ''La Boheme'' u CNP-u

Opera "La Boheme" Đakoma Pučinija biće premijerno izvedena 21. januara u 20 sati na Velikoj sceni.

"La Boheme" je jedna od najpopularnijih opera u istoriji, čiji libreto je nastao prema romanu "Prizori iz života boema" Henrija Murgera koji opisuje studentski i umjetnički svijet pariške Latinske četvrti.

"Rodolfo i Mimi su glavni likovi kroz čije doživljaje pratimo sudbinu nekoliko mladića i djevojaka koji uprkos siromaštvu, ne gube vjeru u ljubav. Potresnom pričom o mladim i siromašnim pariškim umjetnicima i njihovim nesrećnim ljubavima, Đakomo Pučini je osvojio svjetske pozornice, a sada će u njegovom operskom stvaralaštvu moći da uživa i crnogorska publika", navodi se u najavi.

Crnogorskim simfonijskim orkestrom diriguje Alberto Veronezi, reditelj je Andrea Tokio, a asistent dirigenta Frančesko Barbađelata.
Uloge tumače: Raga Eldin, Ivana Čanović, Marko Kalajanović, Olivera Tičević, Daniele Kaputo, David Mura, Almir Muratagić, Filip Miladinović i Maša Cupara, uz pratnju mješovitog i dječijeg hora.

Opera će reprizno biti izvedena 23. i 25. januara, a ulaznice su već u prodaji na zvaničnom web sajtu www.cnp.me i biletarnici pozorišta.

Cijene ulaznica su 15 eura (parter i galerija I) i 10 eura(galerija II).

Pogledajte kako izgledaju probe za čuveno Pučinijevo djelo.

Ostavi komentar

0/300