Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Delegacija Glavnog grada na proslavi oslobođenja Skoplja: Afirmacija antifašizma i saradnje

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Delegacija Glavnog grada na proslavi oslobođenja Skoplja: Afirmacija antifašizma i saradnje

Delegacija Glavnog grada  koju predvodi gradonačelnik Ivan Vuković, boravi u zvaničnoj posjeti prijestonici Republike Sjeverne Makedonije, povodom obilježavanja 13. novembra, Dana oslobođenja Skoplja.

"Osim prisustva centralnoj svečanosti kojom je obilježeno 75 godina od oslobođenja Skoplja i dodjeli priznanja „13. novembar” značajnim pojedincima iz različitih oblasti, realizovano je i niz drugih aktivnosti, u cilju jačanja već izvanrednih odnosa između dva grada i njihovih međusobnih promocija. Akcenat je bio ne samo na produbljivanju saradnje, već i na afirmaciji ideje bliskosti dva naroda.

Njegujući antifašistički duh i slaveći slobodarsku tradiciju predaka, delegacije Podgorice i Skoplja položile su vijenac na spomenik Periši Saveljiću, antifašisti, rođenom Podgoričaninu, koji je stradao tokom fašističke opkupacije Skoplja", navodi se u saopštenju.U organizaciji Ambasade Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji upriličena je i izložba jednog broja radova najznačajnijeg crnogorskog slikara druge polovine XX vijeka Petra Lubarde pod nazivom „Lubarda i Skoplje”, čijem otvaranju je delegacija Podgorice imala čast da prisustvuje.

Posjeta se završila „Skopsko–podgoričkom noći” tokom koje je još jednom konstatovano da i dva grada i dvije države imaju izvanredne političke i ekonomske odnose, koje će nastaviti da jačaju i afirmišu.

Ovaj susret je iskorišćen i da se dogovori uzvratna posjeta delegacije Grada Skoplja Podgorici povodom obilježavanja 19. decembra, Dana Podgorice, kada će i glavni grad Crne Gore obilježiti 75 godina od svog oslobođenja.

Ostavi komentar

0/300