13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konsultacije u Crnogorskoj: Opština nema veze sa organizacijom događaja, koalicija u Budvi ostaje

Politika

Comments 11

Konsultacije u Crnogorskoj: Opština nema veze sa organizacijom događaja, koalicija u Budvi ostaje

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević održao je juče konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora partije, a na tom sastanku kako Pobjeda nezvanično saznaje, nije bilo ni riječi o raskidu koalicionog sporazuma koji je ta partija u julu sklopila sa vladajućom većinom u Budvi.

Odluku o zakazivanju konsultacija sa čelnicima budvanskog odbora, Pavićević je donio nakon što je u Budvi minule sedmice obilježen jubilej povodom “stogodišnjice od oslobođenja Boke i ujedinjenja”, a sa koga su poslate poruke kojima se negira crnogorska državnost i nacija i poziva na “ujedinjenje srpskih zemalja i oslobađanje srpskog mora.

Podsjećanja radi, sporazumom o koalicionoj saradnji sa Crnogorskom, opštinski funkcioneri u Budvi obavezali su se da će se uzdržavati od “javnog komentarisanja tema i učestvovanja u događajima čija bi posljedica mogla da bude povreda nacionalnih, etničkih i vjerskih osjećaja građana Budve i Crne Gore, a organi i tijela lokalne uprave da će da “djeluju u punom saglasju sa državnim institucijama”.

Taj dogovor funkcionisao je sve do prošle srijede kada su se aktuelni i budući predsjednici opštine Budva iz Demokrata i DFa Dragan Krapović i Marko Bato Carević, kao i predsjednik SO Budva, takođe iz DF-a, Đorđe Vujović pojavili u prvim redovima na obilježavanju jubileja kojim se slavi brisanje Crne Gore kao države.

Saopštenjem za javnost, nakon jučerašnjih konsultacija u sjedištu Crnogorske, oglasio se član predsjedništva budvanskog odbora te partije Miodrag Čučka.

Konsultacije su, kako je objasnio, bile posvećene analizi odnosa u koaliciji nakon događaja kojima se obilježavala stogodišnjica oslobođenja Boke i ujedinjenja.

“Mi smo svoj stav o tome jasno saopštili dan nakon tog događaja i to je i dalje naš stav. Za nas je ključno da opština Budva nema nikakve veze sa organizovanjem tog događaja, što su potvrdili i predstavnici drugih partija koje učestvuju u vlasti u Budvi”, saopštio je Čučka.

U međuvremenu je predsjednica izvršnog odbora Turističke organizacije Budva iz Demokratskog fronta Kristina Rafailović podnijela ostavku na tu funkciju i time omogućila realizaciju postkoalicionog sporazuma Crnogorske sa ostatkom vladajuće koalicije u Budvi.

Prema tom sporazumu Crnogorskoj su, osim funkcije predsjednika izvršnog obora TO, pripale i pozicije prvog potpredsjednika opštine, sekretara za društvene djelatnosti, a ponuđeno im je i mesto zamjenika direktora Komunalnog preduzeća, kao i direktora opštinske Kancelarije za antikorupciju.

Takođe, pozicija direktora TO, po koalicionom sporazumu o vršenju vlasti u Budvi, pripada Demokratama, a tu funkciju trenutno pokriva njihov funkcioner Mladen Franović. Međutim, danas se završava ranije raspisani konkurs za izbor direktora, a u Budvi se spekuliše da se koalicioni parneri protive rješenju da tu funkciju i dalje pokriva kadar Demokrata.

U međuvremenu, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović obavijestio je juče lidera partije Vladimira Pavićevića da je za 30. novembar zakazao sjednicu predsjedništva odbora u Budvi. Bulatović je sjednicu predsjedništva zakazao nakon konsultacija sa Pavićevićem.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

E stvarno i smijesno i zalosno kako ovi "politicar"misle da je cio narod bez mozga Ali mislim da se veci dio CG naroda osvijestio i da ga nemozete dezavuisati kao do sad Budi se Crnogorski narode postuj svakog ko to zasluzuje a najvise postuj sebe i nasu Crnu Goru i njrne to jes nase legitimne interese I odgovori svakom kako i zasluzuje . osvijestio i da ga vise nemozete dezavuisat kako ste naucili

GRAĐANSKI

A ko izdaje odobrenja za postavljanje privremenih objekatah (tu spadaju i "bilbord"-i), no Opština Budva, a to, ipak, ima nečesove veze sa organizacijom onoga zastiđa?!?

Šćepan

Slušajte gospodo iz Crnogorske. Provjerite uplate sa TO Budva na fantomsku organizaciju Boka??? Viđećete da i te kako ima veze! Volimo te Crna Goro!