10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović završio posjetu Andori: Parlamentarna saradnja u stalnom usponu

Politika

Tag Video
Comments 0

Brajović završio posjetu Andori: Parlamentarna saradnja u stalnom usponu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

''Parlamentarna saradnja, kao veoma važan dio sveukupnih odnosa Crne Gore i Andore je u stalnom usponu, što nam otvara brojne mogućnosti za razmjenu znanja i iskustava''-poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Kako je dodao, sa Andorom kao i drugim državama koje imaju manje od milion stanovnika sarađujemo i u okviru Konferencije malih evropskih država.

''Sastao sam se i sa premijerom kao i ministrima vanjskih poslova i ekonomije, sa kojima sam razmijenio mišljenja o političkim prioritetima obje zemlje, kao i prilikama za ekonomsku saradnju. Crna Gora ide ka članstvu, dok Andora gradi svoj specijalni odnos sa Evropskom unijom u skladu sa svojim potrebama i ciljevima.Andora pokazuje iskrenu spremnost da svoje resurse stavi na raspolaganje za podršku razvoju turizma u našoj zemlji, posebno zimskog u kojem postoji nedovoljna iskorišćenost u odnosu na prirodne potencijale. Podsjećam da se u Andori održava svjetski kup, a titulu jedne od najprestižnijih skijaških i turističkih destinacija je postigla u relativno kratkom roku. Andora imaodlične projekteu oblasti održivog razvoja, čiju bi primjenljivost naša zemlja trebalo da razmotri'' – rezimirao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na kraju posjete Knjaževini Andori na poziv predsjednika Generalnog savjeta ove države Visensa Mateua Zamore.

Brajović se sastao sa premijerom Antoniom Martijem, ministarkom vanjskih poslova Mariom Ubah Font, kao i ministrom ekonomije Gilbertom Sabojom Sunjeom.

''Zvaničnici Andore su čestitali Crnoj Gori na postignutim uspjesima od obnove državnosti 2006, mudroj državnoj politici i ostvarivanju ciljeva među kojima su članstvo u NATO i dinamičan tok pregovora o članstvu u EU. Sagovornici su se saglasili da male zemlje po površini i broju stanovnika imaju obavezu da čine dodatne napore u svom razvoju, kao i da ostvaruju saradnju koja može predstavljati primjer u Evropi''-navedeno je u saopštenju.

Korak na tom putu predstavljaće i, kako su dodali, olimpijada sportista malih evropskih zemalja, kao i susret privrednika koji će biti održani krajem maja u Crnoj Gori.

''Brajović je izrazio zahvalnost Andori na priznanju Crne Gore samo 13 dana nakon obnove državnosti, kao i redovnom učešću predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Andore u Ljetnjoj školi za mlade diplomate u našoj zemlji''-zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR