10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Nastavićemo da podržavamo aktivnosti Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Darmanović: Nastavićemo da podržavamo aktivnosti Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je na ministarskom sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Vašingtonu.

U fokusu sastanka, čiji je domaćin bio državni sekretar SAD Majk Pompeo, a na kojem je govorio i predsjednik SAD Donald Tramp, bilo je razmatranje daljih aktivnosti Koalicije u pravcu stabilizacije situacije u Iraku i Siriji, saopšteno je iz MVP-a. 

Tokom izlaganja, crnogorski šef diplomatije je pohvalio napore Koalicije u oslobađanju teritorija Iraka i Sirije od ISIS-a, ističući značaj prilagođavanja budućih aktivnosti Koalicije kao odgovora na nove metode i tehnike ratovanja ISIS-a.

"U tom kontekstu, naglasio je važnost nastavka pružanja pomoći u pravcu stabilizacije i rekonstrukcije oslobođenih područja i sprječavanja povratka ISIS-a na oslobođene teritorije.

Ministar Darmanović je istakao spremnost Crne Gore da, kao članica Koalicije i članica NATO-a, nastavi sa doprinosom u borbi protiv ISIS-a i globalnog terorizma, što je pokazala i aktivnostima u okviru Koalicije, ali i podrškom Povjerilačkom fondu za Irak i NATO misiji u Avganistanu", navedeno je u saopštenju. 

Na sastanku u Vašingtonu, usaglašeni su budući pravci djelovanja Globalne koalicije kako bi aktivnosti ISIS-a u potpunosti bile neutralizovane na prostoru Sirije i Iraka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR