14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Prisjećajući se nedužnih žrtava i tragičnih dešavanja 1999. moramo biti svjesni važnosti jedinstva i sloge

Politika

Tag Video
Comments 17

Marković: Prisjećajući se nedužnih žrtava i tragičnih dešavanja 1999. moramo biti svjesni važnosti jedinstva i sloge

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali da se sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada naša zemlja nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.

"Navršava se dvadeset godina od intervencije Sjevernoatlantskog saveza u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Tada je na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među njima i troje djece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Sjevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije željela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila dio druge države i dio sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“, poručio je predsjednik Vlade.

Marković kaže da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisjećanje na teško vrijeme upućuje građanima poruke za budućnost.

"Danas je Crna Gora nezavisna država, koja o svojoj budućnosti odlučuje sama, koja je dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije. Naša zemlja već pripada Evropi i njenim vrijednostima – vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zato kada se prisjećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svjesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja, ali očuvanje naših temeljnih vrijednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakoga dana doprinosimo napretku naše zemlje“, poručio je predsjednik Vlade.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

@Aleksandar Nesovic Pa naravno da je bila intervencija. Mi,tadasnja Jugoslavija bili smo agresori.A NATO je intervenisao.To je istina,naravno da jednoj grupi u regionu ne odgovara ali je istinita!!!

Jadranka

Naravno da država ne smije zaboraviti nevine žrtve, slike djece koja su stradala bole kao da je juče bilo. Doživotno treba pomagati tim porodicama

Srpsko zlo

@Aleksandar Nesovic,malo su vas bombardovali koliko je srpska horda zla tada zasluzila.