16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jokić najavio tužbu; Aprcović: Jokić smijenjen po zakonu

Izvor: Foto: Boka News

Politika

Comments 0

Jokić najavio tužbu; Aprcović: Jokić smijenjen po zakonu

Izvor: Dan/Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Doskorašnji predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić podnijeće tužbu Upravnom sudu povodom, kako ocjenjuje, nezakonite odluke o njegovoj smjeni na sjednici lokalnog parlamenta u srijedu.

"Smatram da je odluka potpuno nezakonita i slijedi tužba Upravnom sudu", rekao je Jokić za Dan.

Jokić je glasovima 16 opozicionih (DPS,SD, HGI, LP) i dva SDP-ova odbornika 24. aprila razriješen dužnosti predsjednika Opštine.

Avramović: Perović da zakaže sjednicu

Upitan kako vidi funkcionisanje Opštine Kotor nakon razrješenja Vladimira Jokića, predstavnik OO DPS Kotor Željko Avramović konstatuje da je adresa za sva pitanja u kotorskoj opštini predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović (DF/DSS).

"Jedini pravi funkcioner u Opštini Kotor danas je Dragica Perović i ona je adresa za sve. Mi ćemo sačekati da ona zakaže novu sjednicu SO ili da Ministarstvo javne uprave da tumačenje. Neka predsjednica SO, u skladu sa zakonom, zakaže sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda izbor v.d. ili izbor predsjednika, a ako ona to neće, onda ćemo sačekati određeni vremenski period, pa ćemo mi sami zakazati sjednicu", saopštio je Avramović.

On je negirao da je mjesto predsjednika Opštine rezervisano za SDP, navodeći da po tom pitanju nije bilo dogovora.

Opcija da DPS-u pripadne ta funkcija je otvorena, kako je kazao, "u svakom slučaju".

Aprcović: Jokić je smijenjen po zakonu

Predsjednik kotorskog DPS Željko Aprcović kazao je da će u narednih nekoliko dana sjesti i razgovarati kako da se izađe iz političke krize. 

"Pretpostavljam da ćemo narednih par dana sjesti i razgovarati kako izaći iz ove političke krize, a tiče se davanja ovlaštenja jednom od potpredsjednika opštine. Sada imamo dva potpredsjednika, Milivoja Samardžića i Branka Nedovića ",  objasnio je Aprcović. 

Aprcović kaže da tvrdnje da je Jokić smijenjen nezakonito ne stoje, i da je odluka koju su donijeli zakonita i legitimna. 

"Nadležno ministarstvo treba da da svoj odgovor na ova pitanja. Lokalni parlament ne funkcioniše više od godinu, što je svojevrstan presedan, jednostavno blokada života u gradu ", kazao je Aprcović. 

Zbog neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta više od godinu, opština Kotor nema usvojen budžet za 2019, a krajnji rok za usvajanje ovog dokumenta bio je 31. mart.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR