15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izgradnja integriteta na Zapadnom Balkanu jedan od glavnih prioriteta

Politika

Comments 0

Izgradnja integriteta na Zapadnom Balkanu jedan od glavnih prioriteta

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministarstvo odbrane prepoznalo je izgradnju integriteta kao značajno područje rada za jačanje državnih institucija, saopštio je Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović, na regionalnoj konferenciji povodom početka implementacije norveškog projekta "Izgradnja integriteta na Zapadnom Balkanu".

"Shodno tome, izgradnja integriteta i prevencija korupcije, kao neraskidivi dio dobrog upravljanja, predstavljaju jedan od prioriteta u radu"- rekao je Ivanović.

On je naveo da je taj resor čvrsto opredijeljen da nastavi sa daljim jačanjem svojih kapaciteta u ovom domenu, ali i da stečena znanja i iskustva razmjenjuje sa saveznicima i partnerima.

Na konferenciji je govorio i zamjenik direktora Centra za integritet u sektoru odbrane Kraljevine Norveške, Tore Kvolvik, koji je naglasio da izgradnja i jačanje integriteta predstavlja izazov svakog savremenog društva.

On je dodao da se CIDS bavi promocijom i unapređenjem profesionalnog integriteta i dobrog upravljanja u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Aktivnosti obuhvataju organizaciju obuka koje su usmjerene ka izgradnji neophodnih kapaciteta, podizanja svijesti o integritetu i smanjenju rizika za nastanak korupcije. U određenim zemljama, takođe realizuju i projekte u saradnji sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova.

Tema jednodnevne konferencije je unapređenje saradnje sa CIDS-om u kontekstu nastavka projektnih aktivnosti u Crnoj Gori i zemljama regiona i Alijanse.

Navodi se da su predstavnici zemalja učesnica, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Norveška na konferenciji razmijenili iskustva i naučene lekcije iz oblasti izgradnje i jačanja integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, kao i planove za buduće aktivnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR