Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate: Potcijenili smo žestoko Ranka Krivokapića

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Demokrate: Potcijenili smo žestoko Ranka Krivokapića

''Mislili smo da od Pozitivne i Draga Đurovića ne može gore. Međutim, izgleda da smo pri tom žestoko potcijenili kapacitete Ranka Krivokapića i SDP-a da politički djeluju na najneprihvatljiviji mogući način''- saopšteno je iz Demokratske Crne Gore povodom dešavanja u Kotoru.

Postupak isključenja Brune Lončarević nije ništa drugo do, kako navode, nastavak pokušaja da se bjelodana politička korupcija kamuflira nekim navodnim političkim principima SDP-a stranke iz koje dolazi pomenuta odbornica.

''Posljednji postupak SDP-a sa isključenjem Brune Lončarević baca novo svjetlo i na sve one gnusne neistine koje su izgovarali o Vladimiru Jokiću. Njihovo postupanje u slučaju Brune Lončarević plastičan je dokaz da su se očajnički trudili da smisle razlog kojim bi lakše prikrili političku korupciju. Sada ono što nisu postigli klevetanjem Vladimira Jokića, pokušavaju da postignu navodnim isključenjem svoje odbornice. Može se reći da su Ranko Krivokapić i SDP priredili crnogorskoj javnosti komediju u tri čina: u prvom je supruga Ranka Krivokapića podnijela Inicijativu za smjenu Jokića prikupljajući potpise podrške od strane odbornika DPS-a, u drugom, pri smjenjivanju Jokića, bila uzdržana, da bi u trećem isključili Brunu Lončarević. Smiješno i providno''- navode u saopštenju.

Valjda je, kako dodaju, sada svima jasno da ukoliko se SDP-u, DPS-u i njihovim satelitima, ovo dozvoli: izbori u Crnoj Gori, na bilo kojem nivou, neće imati nikakvog smisla.

''Ukoliko je planiranim i  koordiniranim akcijama sa DPS-om i sa tajkunskim kesama moguće permanentno izigravati volju građana, zašto i dokle da u toj lakrdiji učestvuju građani koji su, ujedno, i najveća žrtva simulacije demokratije koja je na sceni u Crnoj Gori? Zapanjuje činjenica da su neki politički subjekti otćutali na ovakvo gnusno i bezobzirno prekrajanje izborne volje građana Kotora. Ide se čak i dotle da pojedini, glumeći portparola Ranku Krivokapiću, nosiocu političke korupcije, smatraju kako sa novim ,,Dragom Đurovićem" treba da se, poslije svega, politički izmirimo i sarađujemo. To je nešto što, zaista, zdrav razum ne može da pojmi''- navode iz Demokrata.

''Ukoliko Vladimir Joković nalazi opravdanja za smjenu Vladimira Jokića, nudeći ruku saradnje SDP-u, šta nas sprječava da smijenimo Dragoslava Šćekića, pa da, zatim, sarađujemo na bazi takve izdaje volje opozicionih birača koji su nas glasali, sa SNP-om''-dodaju Demokrate.

Ipak, zaključuju da oni toneće učiniti.

''Gospodine Jokoviću, naravno da mi to nećemo učiniti. Svako ko smijeni bilo kojeg opozicionog predsjednika Opštine nije naš saradnik, već je saradnik UDBA-e. Sa UDBA-om, ako Vam je baš do toga i ako za to imate želudac, sarađujte Vi, nama ne pada na pamet''- zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300