5 °

max 12 ° / min 3 °

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 11°

Četvrtak

05.03.

14° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate DPS-u: Krivi ste, pa se javno i izvinite

Politika

Comments 3

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Demokrate DPS-u: Krivi ste, pa se javno i izvinite

''Nakon jučerašnje presude Upravnog suda Crne Gore, od kotorskog DPS-a smo tražili i očekivali izvinjenje građanima Kotora i zaposlenima u javnoj upravi. Ipak, umjesto toga, dobili smo saopštenje kojim pokušavaju sami sebe opravdati i sami sebe ohrabriti. Jasno nam je da pred lokalne partijske izbore, posvađani u bezbroj frakcija, dosadašnji predvodnici lokalnog DPS-a moraju barem pokušati da se spasu u očima svojih partijskih šefova. Da to rade na štetu građana Kotora, to smo navikli, ali je ova grupa počela da govori i suprotno zdravom razumu, što možemo smatrati novošću''-saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Činjenica je, kako dodaju, da u kotorskom DPS-u ne čitaju ni zakone, ni Statut, ni Poslovnik, ni akte sopstvene Vlade, ali nas je iznenadilo da nisu pročitali jučerašnju presudu ili barem današnje naslove u medijima.

''Njih ćemo ovim putem upoznati sa nekoliko stvari koje je dokazao jučerašnji dan, a cjelokupnu crnogorsku javnost podsjetiti. Upravni sud Crne Gore je juče donio presudu kojom je utvrdio da je postupanje odbornika DPS-a i njihovih saučesnika predstavljalo bezakonje i time dokazao da se favorit DPS-a za mjesto predsjednika opštine i predsjednik skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu g. Željko Aprcović, slabo razumije u upravu, očigledno ne poštuje pravosuđe, a o političkom sistemu zna tek toliko da dopušta sebi da se hvali većinom nastalom na političkoj korupciji. Posebno nas vesele „prijetnje“ o ponovnoj smjeni predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine, istih onih koji nisu umjeli da sprovedu proceduru ni za jedno zasijedanje, već su dozvolili da tom veselom času predsjedava „neovlašćeno lice“ Željko Avramović, kršeći ne samo svaku pravnu normu, već i elementarnu pravnu logiku. Podsjetićemo vas i da je Upravni sud utvrdio da niste znali ni razliku između prestanka mandata i razrješenja. Kako ste vodili ovaj „veseli čas“, tako ste vodili i Grad''- navedeno je u saopštenju.

''Kako ste već bili podijelili funkcije, jasno nam je da sada morate barem prema onima kojima ste dali obećanja, pokazati se odlučnim. Plan je propao, politička korupcija nije uspjela, a vi više nikada nećete voditi Kotor. Nemojte dodatno kompromitovati sebe, već ionako dovoljno iskompromitovane, jer time nećete spriječiti vaše frakcije od daljeg cijepanja, a nije nezajažljiva želja za vlašću i funkcijama grupe nedoraslih baš vrijedna svega, pa i ličnog dostojanstva. Većine, koju ste političkom korupcijom ostvarili u Skupštini, pametan bi se stidio. Možda vi imate većinu u Skupštini i ponosite se njome, ali je među građanima sigurno nemate''- dodaju u saopštenju.

Kako zaključuju i poručuju DPS-u, ''smognite hrabrosti i izvinite se građanima Kotora što ste grad zbog svoje halapljivosti zaustavili, a zaposlene ostavili bez zarada. Snosite političku odgovornost za učinjene političke poteze, pošto ćete pravnu za nastale štete sigurno snositi. Krivi ste, svi to znaju, pa se javno i izvinite''.

''Od juče Grad ponovo funkcioniše, zaposleni primaju zarade, a vi predstavljate davnu političku prošlost. Na kraju i besplatan savjet: čitajte zakone, oni, ipak, obavezuju''-zaključile su Demokrate.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bar_pamti

Aooo kako su se istripovaliiiii,znate da je vecina odbornika protiv vas ?

Liberal

Jedva cekam da im opet smijene jokica pa da gledam plac i tragediju po fejsbuku ahhahaha

Đoko Orlandić

Prvi pravnik tzv Demokrata - zvonar crkve Notr dam - reče da se sačeka odluka suda. Vjerovatno je znao ko sudi i što će presuditi. Takvu presudu ne bi donio ni čoban bez škole. Vjerovatno je član tzv Demokrata.