8 °

max 25 ° / min 8 °

Petak

10.04.

25° / 8°

Subota

11.04.

25° / 12°

Nedjelja

12.04.

23° / 14°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 15°

Srijeda

15.04.

20° / 11°

Četvrtak

16.04.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jokić pisao Markoviću: Nadam se da će vas proći žal i jed što me nijeste upoznali

Izvor: Foto: Demokrate

Politika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Jokić pisao Markoviću: Nadam se da će vas proći žal i jed što me nijeste upoznali

Član Predsjedništva Demokrata  i bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Kako tvrdi Jokić, tokom jučerašnje posjete Kotoru premijer je izrekao neistinu o tome kako uprkos insistiranju nije imao priliku da sa prethodnom vlašću razgovara o važnim pitanjima razvoja, što je navodno koštalo i Kotor i Crnu Goru.

"Tokom dvije i po godine koliko sam bio na čelu Opštine Kotor, dobili ste nebrojano dopisa iz Opštine, po različitim pitanjima.

Ni na jedan od tih dopisa nikada nijeste odgovorili. Kada ste dva puta u tom periodu bili u Kotoru, nijeste se najavili niti posjetili bilo koga iz lokalne samouprave.

Jedini put kada ste predložili sastanak je bilo povodom dana Opštine Kotor, kada ste me pozvali da dođem u Podgoricu, da mi u kabinetu premijera, u Podgorici, čestitate Dan opštine. Već sam Vam jednom javnom poručio, a ovu priliku ću iskoristiti da ponovim, da imajući u vidu milenijumsku istoriju Kotora, ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za dan Kotora bi bilo degradiranje istorije grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema ničega što je vrijedno dostojanstva Grada Kotora. Na kraju, pitanje je manira i lijepog vaspitanja da slavljeniku čestitate u njegovoj kući", dodaje u pismu. 

Ono što košta Crnu Goru i Kotor to je politika DPS-a i Vaše Vlade, dodaje Jokić. 

"Zapitajte se zašto ste juče jedino imali priliku da obiđete gradilište hotela Vrmac, u čijoj rekonstrukciji niti Opština niti Vlada ni na koji način ne učestvuju. Zato gospodine Markoviću što sve ostalo u čemu Vlada Crne Gore učestvuje u Kotoru izgleda kao ruina, a gradi se poput Skadra na Bojani. Umjesto što obećavate desetine miliona eura investicija u Kotoru, za sve bi bilo korisnije da odgovorite na nekoliko pitanja koje imam za Vas predsjedniče Vlade:

-        Zašto se nijeste fotografisali pored Sportske hale koja je trebalo da bude završena 17.05.2011. godine, prije više od osam godina? Zašto tu nijeste objasnili građanima Kotora kako radovi kasne osam godina i kako su preostale obaveze Vlade Crne Gore u ovoj investiciji dva i po miliona eura, a opštine stotinu hiljada eura?

-        Zašto se nijeste fotografisali pored zatvorenog bazena Nikša Bućin čiju rekonstrukciju izvodi Vladina Direkcija za javne radove? Zašto nijeste tu objasnili građanima Kotora kako to da zatvoreni bazen koji je trebalo da bude rekonstruisan još 2017. godine i danas nije u upotrebi?

-        Zašto se nijeste fotografisali ispred naselja u Kostanjici, kada se već nijeste ni jednom udostojili da pomognete u odbrani UNESO statusa?

-        Ko je i kada govorio neistinu o tome da počinje gradnja žičare Kotor-Njeguši, Vlade DPS-a 2008, 2009, 2012, 2016, 2017-te ili Vi juče?

-        Zašto ste u junu mjesecu prekršili Ustav i zakone države Crne Gore, srušili njen ustavno-pravni poredak i cjelokupnu Vladu stavili u službu opštinskog odbora DPS-a Kotor?

-        Zašto ste cenzurisali građane Kotora i nijeste ispunili zakonsku obavezu da raspustite Skupštinu opštine i raspišete vanredne lokalne izbore? Čega Vas je strah", pita Jokić. 

"Kada ste već sletjeli helikopterom u Kotor da podržite Vaše prvake u kršenju zakona, mogli ste se i prizemljiti i govoriti sa običnim narodom o intenzivnom ekonoskom razvoju Crne Gore. Nakon tih razgovora gospodine Markoviću sigurno ne biste opet tako lako poletjeli.

Jasna je namjera da se Vašim pojavljivanjem pošalje poruka da je nezakonito preuzimanje vlasti u Kotoru pod Vašim pokroviteljstvom. Siguran sam u ono što i Vi znate, da na taj način ne možete podići popularnost svojim pulenima u Kotoru, mada nećete ni Vi ni oni još dugo moći bježati od izbora i volje građana Kotora. 

Vjerujem da te scene, iz trećerezrednih holivudskih akcionih filova, neće uticati ni na sudije Upravnog suda i da će što prije uzeti u razmatranje tužbe predate od strane zakonitih funkcionera Opštine Kotor. Nakon tih presuda gospodine Markoviću dočekaću Vas u Kotoru kao predsjednik Opštine, ukoliko donesete sa sobom odgovore na ova pitanja. Nadam se da će vas tada proći žal i jed što me nijeste upoznali. Na sreću, u ovom slučaju, kod mene takvih osjećanja nema", poručuje Jokić. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

momo mitraljez krivokapic

Jokiću ti ne znaš kolika bi bila sreća za Kotor da te nismo upoznali. Izgleda da su ovi iz BG-a bili pametni kad su se riješili tvoje stručnosti i iskustva.