10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: SO neće raspravljati o ekološkoj situaciji u Pljevljima

Politika

Comments 0

SNP: SO neće raspravljati o ekološkoj situaciji u Pljevljima

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Skupština opštine Pljevlja neće na tekućem zasijedanju raspravljati o ekološkoj situaciji u tom gradu, jer zahtjev za dopunu dnevnog reda o toj temi nije dobio potrebnu većinu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

Predśednik pljevaljskog odbora SNP-a Rajko Palibrk, koji je podnio ovaj zahtjev, istakao da je aktuelna ekološka situacija "namjeran zločin".

“Polemisati o izvještajima o radu lokalnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu, a jednoglasno ne dići svoj glas protiv otvorenog zločina je, u suštini stvari, ništa manji zločin”, kazao je Palibrk.

Prema njegovim riječima, Termoelektrana Pljevlja treba da bude zatvorena na neodređeno vrijeme, a odgovorni u ovoj kompaniji "privedeni pred lice pravde".

“Kolonijalni odnos vlasti u Podgorici prema Pljevljima jasno je definisan jer biosferu ovog grada konstantno uništavaju državne kompanije EPCG i Rudnik uglja, kao i inostrane kompanije Gradir Montenegro”, saopštio je Palibrk.

On je ocijenio da namjerno i svjesno trovanje vode, vazduha i zemljišta imaju karakter zločina nad prirodom, a samim tim i nad ljudima.

“Ključna je sloga svih bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, jer posljedice ne biraju po tome, a otrovi ne gledaju ko je u DPS-u, Frontu ili SNP-u, pa je rješenje da budemo hrabri i da nedvosmisleno kažemo da ne pristajemo da budemo zarobljeni tuđim interesima”, rekao je Palibrk.

Kako je on objasnio, legalan i legitiman način za ostvarivanje zajedničkih ciljeva je donošenje Odluke o uvođenju ekološke naknade bez traženja ičije saglasnosti.

“Ta odluka, odnosno njen Prijedlog čeka već dvije i po godine na saglasnost Vlade, iako je urađen prema svim važećim pravnim aktima”, podśetio je je Palibrk.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR