Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP: SO neće raspravljati o ekološkoj situaciji u Pljevljima

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

SNP: SO neće raspravljati o ekološkoj situaciji u Pljevljima

Skupština opštine Pljevlja neće na tekućem zasijedanju raspravljati o ekološkoj situaciji u tom gradu, jer zahtjev za dopunu dnevnog reda o toj temi nije dobio potrebnu većinu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

Predśednik pljevaljskog odbora SNP-a Rajko Palibrk, koji je podnio ovaj zahtjev, istakao da je aktuelna ekološka situacija "namjeran zločin".

“Polemisati o izvještajima o radu lokalnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu, a jednoglasno ne dići svoj glas protiv otvorenog zločina je, u suštini stvari, ništa manji zločin”, kazao je Palibrk.

Prema njegovim riječima, Termoelektrana Pljevlja treba da bude zatvorena na neodređeno vrijeme, a odgovorni u ovoj kompaniji "privedeni pred lice pravde".

“Kolonijalni odnos vlasti u Podgorici prema Pljevljima jasno je definisan jer biosferu ovog grada konstantno uništavaju državne kompanije EPCG i Rudnik uglja, kao i inostrane kompanije Gradir Montenegro”, saopštio je Palibrk.

On je ocijenio da namjerno i svjesno trovanje vode, vazduha i zemljišta imaju karakter zločina nad prirodom, a samim tim i nad ljudima.

“Ključna je sloga svih bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, jer posljedice ne biraju po tome, a otrovi ne gledaju ko je u DPS-u, Frontu ili SNP-u, pa je rješenje da budemo hrabri i da nedvosmisleno kažemo da ne pristajemo da budemo zarobljeni tuđim interesima”, rekao je Palibrk.

Kako je on objasnio, legalan i legitiman način za ostvarivanje zajedničkih ciljeva je donošenje Odluke o uvođenju ekološke naknade bez traženja ičije saglasnosti.

“Ta odluka, odnosno njen Prijedlog čeka već dvije i po godine na saglasnost Vlade, iako je urađen prema svim važećim pravnim aktima”, podśetio je je Palibrk.

Ostavi komentar

0/300