10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DRI dala uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja DPS-a

Politika

Comments 0

DRI dala uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja DPS-a

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj Demokratske partije socijalista (DPS) za prošlu godinu i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja.

DRI je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja DPS-a za prošlu godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me

U saopštenju te institucije navodi se da je DRI izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti za prošlu godinu.

„Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum, izražava pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na Godišnji finansijski izvještaj za 2018. godinu i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja“, kaže se u saopštenju.

Finansijskom revizijom je, kako se navodi, utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj DPS-a u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, osim za navedeno u Izvještaju pod tačkom 5.2 – troškovi reklame i propagande i nabavke osnovnih sredstava.

„Revizijom pravilnosti poslovanja DPS-a utvrđeno je da subjekt revizije nije sve finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju“, kazali su iz DRI.

Neusklađenost se, kako je pojašnjeno, odnosi na nedosljednu primjenu Međunarodnog računovodstvenog standarda 18 i odredbe člana 3 i 4 Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti u dijelu isknjižavanja imovine, kao i člana 19 Zakona o računovodstvu prilikom evidentiranja prihoda od zakupa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR