Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dobri politički odnosi Crne Gore i Slovenije

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Dobri politički odnosi Crne Gore i Slovenije

Politički i ekonomski odnosi Crne Gore i Slovenije su dobri, a snažne veze koje postoje između dva naroda osnov su za ukupnu saradnju, ocijenio je slovenački ambasador Mitja Močnik.

Močnika je danas u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović je zahvalio Močniku na doprinosu dodatnom razvoju i učvršćivanju odnosa između dvije države, koji se temelje na prijateljskoj i otvorenoj saradnji i intenzivnom političkom dijalogu na najvišem nivou.

„Darmanović je pozdravio kontinuiranu i čvrstu slovenačku podršku u pogledu ostvarivanja nacionalnih interesa i vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore, kao i realizaciju projekata u okviru međunarodne razvojne saradnje između dvije države“, kaže se u saopštenju.

Močnik je kazao da je zadovoljan odličnom saradnjom sa Vladom i njenim institucijama tokom obavljanja svoje diplomatske misije.

„Naglasio je da su politički i ekonomski odnosi između dvije države dobri, i posebno ukazao na snažne veze koje postoje između dva naroda, što predstavlja osnov sveukupne saradnje“, navodi se u saopštenju.

Močnik je rekao da mu je predstavljalo izuzetno zadovoljstvo što je bio predstavnik svoje države u prijateljskoj Crnoj Gori, i kao posebnu čast istakao medalju za zasluge kojom ga je odlikovao crnogorski predsjednik.

„Sagovornici su, takođe, naglasili važnost održavanja kredibilnosti evropske perspektive Zapadnog Balkana, uz poštovanje principa regate i pojedinačnog ocjenjivanja progresa država kandidata“, dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300