15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Protiv sam otimanja vjerskih objekata

Politika

Comments 11

Bečić: Protiv sam otimanja vjerskih objekata

Izvor: Dan

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Komentarišući Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je u intervjuu za Dan da je protiv “otimanja vjerskih objekata” . 

"Kao vjernik i neko ko je kršten prije više od 30 godina, ali i kao političar i čovjek, protiv sam otimanja ili atakovanja na bilo koju crkvu, hram, džamiju ili katedralu i ko god je spreman da štiti principijelno sve konfesije u meni će uvijek imati partnera.

Demokrate su više puta jasno saopštile da je za nas prihvatljiv isključivo onaj Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je prihvatljiv za sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori.

Činjenica da DPS nacrt pomenutog zakona šalje na javnu raspravu 2015. godine, dakle godinu dana prije održavanja parlamentarnih izbora, a prijedlog zakona tek nakon četiri godine, dakle ponovo na godinu dana od održavanja parlamentarnih izbora, kao i mnogi drugi događaji i procesi, jasno pokazuje da je cilj širenje nacionalističke histerije u dosluhu sa njima poželjnim političkim subjektima, kako bi Đukanović još jednu kampanju vodio na nacionalno-vjerskom, a ne na ekonomskom-pravno-moralnom terenu, gdje je nemoćan i gdje prima golove na svakih pet minuta", kazao je Bečić. 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Kad ce pojedini politicari u CrnojGori shvatiti da se Crnogorski narod polako osvjescuje i shvata da je njegov sav interes unutar svoje jadine drzave i domovine Crne Gore .Dakle shvati te izdajnici ce ubuduce dobijati sve manje glasova

štrbina

Temelj državnosti Crne Gore leži u crnogorskom narodu.Pa Bečiću ti i tvoje društvo da pripada crnogorskomm narodu i demokratiji crnogorskih građana bili bi svi za crkvu crnogorskog naroda a ne naroda otrcana srpstva.Pa vi svi takvi sami se namećete crnogorskom narodu da vas šutnu ka granu s puta

Bokelj

Kakvo otimanje, o čemu ovaj... To je vraćanje Crnoj Gori! Oteti su 1918. to cijeli svijet zna.