Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Damjanović o sastanku dijela opozicije: Sporan legitimitet, došli na naše pozicije o tehničkoj Vladi

| Postavio/la: Žarko Vujović

Evo šta je još kazao za Antenu M

Damjanović o sastanku dijela opozicije: Sporan legitimitet, došli na naše pozicije o tehničkoj Vladi Foto: Screenshot YouTube

Šef posebnog poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović izrazio je, kako navodi, ''jednu vrstu zadovoljstva što je na jučerašnjem sastanku dio opozicije uputio zahtjev za formiranje tehničke vlade, skoro godinu kasnije nego što su to tražili poslanici koji sada čine posebni klub".

Završen sastanak: Dijalog o tehničkoj vladi najkasnije do 15. oktobra 

On je ponovio da je razlog što se nije odazvao pozivu predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković, ''otimanje mjesta u odboru za reformu izbornog zakonodavstva, koje pripada klubu, od strane Demokratske Crne Gore, a uz pomoć DPS-a''.

U izjavi za Antenu M dodaje da je jučerašnji sastanak imao problematičan legitimitet.

''U smislu neučestvovanja većeg dijela opozicije, odnosno šest parlamentarnih partija sa dvije trećine opozicije'', dodao je Damjanović.

Što se tiče samih zaključaka sa sastanka, Damjanović je izrazio ''jednu vrstu zadovoljstva''. 

''Zato što je ono što smo zastupali mi u posebnom klubu poslanika još u oktobru prošle godine, evo sada se, nakon godinu, zastupa od strane maltene svih opozicionih partija.

Bili smo usamljeni kada smo u oktobru tražili tehničku vladu, i to je bio razlog neučestvovanja u odboru. Sada vidimo da se gotovo svi nadmeću u tome ko će prvi tražiti tehničku vladu, kao način da se kontrolište izborno zakondavstvo i obezbijede fer uslovi za slobodne izbore'', rekao je Damjanović. 

Komentari

Đoko Orlandić,

Ko traži "tehničku vladu"??? Oni za koje se ne zna ni koga predstavljaju: Damjanović, Danilović, Rudović, a svi zajedno ne bi mogli preći cenzus da bi ušli u Skupštinu. Oni, koji ne bi cenzus prešli ni u kafićima u kojima piju kafu. Pored njih i Konjević koji bi ponovu u vladu a bez izbora i cenzus

Ostavi komentar

0/300