Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Novi saziv Evropske komisije daje jasnu podršku politici proširenja"

| Postavio/la: Jelena Ćetković

"Novi saziv Evropske komisije daje jasnu podršku politici proširenja"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijana Danijelsona.

Brajović je upoznao delegaciju Evropske komisije sa dosadašnjim rezultatima ovog skupštinskog saziva, i prije svega ukazao na napore koje vladajuća većina ulaže kako kako bi Crna Gora nastavila započete reforme u procesu evropske integracije.

Generalni direktor Danijelson je naglasio da su sljedeći mjeseci veliki izazov da svi politički akteri u Skupštini pokažu volju i dogovore se oko potrebnih reformi u cilju daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavtsva i primjene datih preporuka relevantnih međunarodnih organizacija.

Istakao je da je Evropska komisija svjesna postignutih rezultata i napora koje Skupština ulaže kako bi ojačala politički dijalog, u postojećem političkom ambijentu.Takođe, istakao je da novi saziv Evropske komisije ima jasnu poruku o kredibilnoj strategiji za Zapadni Balkan i da će se održati i ubrzati proces proširenja.

Zajednički je ocijenjeno da će dodatni napori nadležnih institucijau ostvarivanju još mjerljivijih rezultata u oblastima vladavine prava i slobode medija, kao i jačanje nezavisnosti institucija važnih za izborne procese, osigurati da Crna Gora ostaje predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju u regionu Zapadnog Balkana.

Ostavi komentar

0/300