15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke

Politika

Comments 0

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Sotiriosa Atanasiua, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

"Predsjednik je zahvalio ambasadoru Sotiriosu Atanasiu na odličnoj saradnji tokom njegovog diplomatskog mandata i iskazao zadovoljstvo unapređenjem odnosa dvije države u svim oblastima. Posebnu zahvalnost Grčkoj uputio je za kontinuiranu podršku Crnoj Gori i regionu ZB u procesu integracija, visoko cijeneći što Grčka pravilno razumije sudbonosnu važnost integracije za stabilnost i perspektivu Regiona, ali i cijele Evrope. Uz očekivanje da će Crna Gora i ZB imati ohrabrujuće poruke Atine i u narednom periodu, Đukanović je poručio da puna integracija ostaje suštinsko pitanje", piše u saopštenju.

Stabilnost i dinamičan ekonomski razvoj direktno su zavisni od brzine integracije, kazao je on.

"Predsjednik Đukanović je u razgovoru sa ambasadorom Atanasisom uputio čestitke za izbor Vlade i izrazio nadu da će i nova izvršna vlast Grčke sa istom naklonošću gledati na razvoj odnosa dvije države. U tom kontekstu je pozdravio nedavnu posjetu predsjednika Pavlupulosa Crnoj Gori, koja je dala snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje, uključujući i tom prilikom potpisani Sporazum u oblasti kulture koji će pomoći daljem boljem povezivanju dva naroda. Uz realizovane korake na planu intenziviranja saradnje na nivou univerziteta i oblastima saobraćaja i pomorstva, uz odličnu saradnju u domenu odbrane i NATO, Predsjednik je ocijenio da najznačajniji resurs saradnje u narednom periodu ostaju polje ekonomije i turizma i ohrabrio još snažnije prisustvo grčkih investitora u Crnoj Gori", navedeno je u saopštenju.

Kako su kazali, ambasador Atanasiu je zahvalio Đukanoviću i crnogorskom narodu na prijateljskom prijemu tokom njegovog mandata i ocijenio da je Crna Gora napravila ogroman napredak, na ekonomskom planu, ali i u oblasti vladavine prava, te da je predvodnik u procesu integracija.

"Vi ste napravili ogroman napredak i bilo bi pravedno da Crna Gora postane članica EU, poručio je ambasador. On je naglasio da je EU jedini put za zemlje ZB bez kojih Evropa neće biti potpuno integrisana", piše u saopštenju.

Uz zadovoljstvo rezultatima posjete predsjednika Pavlopulosa, kako su kazali, ambasador Grčke je ponovio poziv predsjedniku Đukanoviću da posjeti Atinu što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR