10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbor za izborne reforme: Do 22. oktobra prvi nacrti zakona, za usvajanje odluka 11 od 14 glasova

Politika

Comments 0

Odbor za izborne reforme: Do 22. oktobra prvi nacrti zakona, za usvajanje odluka 11 od 14 glasova

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Na današnjoj sjednici Odbora za reformu izbornog zakonodavstva dogovoreno je da prvi nacrti zakona o kojima će se raspravljati budu dostavljeni do 22. oktobra.

Kako je saopšteno, rok koji je prvobitno bio postavljen- 15. oktobar, kako su poručili članovi Odbora, nije bio realan.

Osim toga, poslanici su se dogovorili i kojom većinom će odlučivati.

Naime, jednoglasno je usvojen prijedlog da će za rad odbora biti potrebno osam od 14 članova, a za usvajanje odluka biće potrebno 11 od 14 glasova.

''Rad Odbora treba da se učini efikasnim i legitimnim. Odbor o svim pitanjima treba da odlučuje većinom, minimum 11 od 14, na taj način su zaštićeni interesi i vlasti i opozicije''- ocijenio je Dragan Koprivica iz CDT-a, pridruženi član Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Na sjednici je jednoglasno donijeta odluka i o izboru koordinatora i članova radnog odbora. Odlučeno je da opizocicija dobije mjesto koordinatora pododbora zaduženog ua izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i medija.

"Za koordinarora radnog odbora jedan izabrana je Marta Šcepanovic, zamjeničko mjesto nepopunjeno, članovi iz parlamentarne većine su Boris Mugoša i Neđeljko Rudovic. U grupi dva koordinator je Genci Nimambegu, njegov zamjenik Danilo Šaranović, član Predrag Sekulic i još jedan iz redova opozicije koji nije određen. Za koordinatora odbora tri takođe će biti određen neko iz opozicije zamjenik Miodrag Vuković, dok će članovi biti Rasko Konjević i Ervin Ibrahimović

Što se tiče radnog odbora četiri, njime će koordinisati Neđeljko Rudovic,  zamjenjk mu je Predrag Sekulić a članovi Genci Nimabegu i još jedan član iz oppzicije. U radnom odboru pet Koordinator je Momo Koprivica, zamjenik Predrag Sekulić, članovi Ervin Ibrahimovic i još jedan član iz DF-a.  U radnom odboru šest koordinator je Miodrag Vuković, zamjenik koordinatora Momo Koprivica, članovi su Marta Šcćepanovic i Danilo Šaranovic. Radnim odborom sedam koordiniraće Branimir Gvozdenović, zamjenik će biti Raško Konjević, za člana je izabran Boris Mugoša", odlučeno je na sjednici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR