Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Odbor za izborne reforme: Do 22. oktobra prvi nacrti zakona, za usvajanje odluka 11 od 14 glasova

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Odbor za izborne reforme: Do 22. oktobra prvi nacrti zakona, za usvajanje odluka 11 od 14 glasova

Na današnjoj sjednici Odbora za reformu izbornog zakonodavstva dogovoreno je da prvi nacrti zakona o kojima će se raspravljati budu dostavljeni do 22. oktobra.

Kako je saopšteno, rok koji je prvobitno bio postavljen- 15. oktobar, kako su poručili članovi Odbora, nije bio realan.

Osim toga, poslanici su se dogovorili i kojom većinom će odlučivati.

Naime, jednoglasno je usvojen prijedlog da će za rad odbora biti potrebno osam od 14 članova, a za usvajanje odluka biće potrebno 11 od 14 glasova.

''Rad Odbora treba da se učini efikasnim i legitimnim. Odbor o svim pitanjima treba da odlučuje većinom, minimum 11 od 14, na taj način su zaštićeni interesi i vlasti i opozicije''- ocijenio je Dragan Koprivica iz CDT-a, pridruženi član Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Na sjednici je jednoglasno donijeta odluka i o izboru koordinatora i članova radnog odbora. Odlučeno je da opizocicija dobije mjesto koordinatora pododbora zaduženog ua izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i medija.

"Za koordinarora radnog odbora jedan izabrana je Marta Šcepanovic, zamjeničko mjesto nepopunjeno, članovi iz parlamentarne većine su Boris Mugoša i Neđeljko Rudovic. U grupi dva koordinator je Genci Nimambegu, njegov zamjenik Danilo Šaranović, član Predrag Sekulic i još jedan iz redova opozicije koji nije određen. Za koordinatora odbora tri takođe će biti određen neko iz opozicije zamjenik Miodrag Vuković, dok će članovi biti Rasko Konjević i Ervin Ibrahimović

Što se tiče radnog odbora četiri, njime će koordinisati Neđeljko Rudovic,  zamjenjk mu je Predrag Sekulić a članovi Genci Nimabegu i još jedan član iz oppzicije. U radnom odboru pet Koordinator je Momo Koprivica, zamjenik Predrag Sekulić, članovi Ervin Ibrahimovic i još jedan član iz DF-a.  U radnom odboru šest koordinator je Miodrag Vuković, zamjenik koordinatora Momo Koprivica, članovi su Marta Šcćepanovic i Danilo Šaranovic. Radnim odborom sedam koordiniraće Branimir Gvozdenović, zamjenik će biti Raško Konjević, za člana je izabran Boris Mugoša", odlučeno je na sjednici.

Ostavi komentar

0/300