Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"EU treba da mjeri pojedinačne rezultate kandidata"

Izvor: RTCG

Politika

Comments 0

"EU treba da mjeri pojedinačne rezultate kandidata"

Izvor: RTCG/Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zapadni Balkan ne može ostati po strani kada se planira buduća evropska vanjska politika, kazao je novi izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Tonino Picula i poručio da Crna Gora treba da nastavi dobro započeti posao pregovaranja.

On je za Dnevnik Televizije Crne Gore rekao da cijelo društvo mora da se uključi i da doprinos.

Picula je ocijenio da Evropska unija (EU) treba da mjeri pojedinačne rezultate zemalja kandidata i poručio da će u narednih pet godina biti posvećen evropskim ciljevima Crne Gore.

"Ohrabruje i treba podijeliti sa crnogorskom javnošću da je nova Evropska komisija, svjesna mnogih problema koje nasljeđuje od stare komisije, izabrala za viskog predstavnika za zajedničku evropsku sigurnosnu politiku čovjeka koji je prilikom saslušanja u EP jasno stavio doznanja da Zapadni Balkan ne može ostati po strani kada se planira buduća evropska vanjska politika”, kazao je Picula.

Kako je naveo, planove EU nije lako prognozirati u danima kada svojih problema ima previše.

Picula je naglasio da Crna Gora treba da nastavi sa dobrim procesom pregovora o pristupanju EU koji je počela 2012. godine.

“Daleko je odmakla, 32 poglavlja su završena i prije svega to je jedna vrsta ne samo tehničkog, nego i političkog procesa koji se odvija kako bi stvari u Crnoj Gori bile bolje. I da nema EU kao konačnog cilja, crnogorska vlast, javnost i društvo trebalo bi biti zainteresovani da se stvari poprave", naveo je on.

Picula smatra da ostvarene rezultate treba posmatrati odvojeno.

"Zemlje pregovaraju individualno, a ne grupno i mislim da oni koji napreduju i probleme rešavaju i ostavljaju iza sebe imaju pravo prvenstva i kada je riječ o ulasku u EU", rekao je Picula.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR