12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović: Bojkot izbora bez tehničke vlade

Politika

Comments 5

Damjanović: Bojkot izbora bez tehničke vlade

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Potpisnici Sporazuma o budućnosti treba jasno da poruče da bez vlade građanskog povjerenja neće učestvovati na izborima, nakon što su iz Demokratske partije socijalista  kazali da nema osnova za formiranje tehničke vlade, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

On smatra da je opcija bojkota izbora na svim nivoima, u ovom trenutku, potpuno legitimna i da će zavisiti, kako od spremnosti vlasti da ipak uđe u dijalog sa opozicijom oko pripreme slobodnih izbora, tako i od odnosa unutar opozicije.

"Nakon odustajanja od dijaloga o tehničkoj Vladi, i nadam se, adekvatnog odgovora pojedinih kolega koji je najavljen, mi potpisnici Sporazuma o budućnosti treba da se jasno odredimo da bez vlade građanskog povjerenja, koja bi u tehničkom smislu sprovela fer izborni proces prosto ne možemo ući u neravnopravnu izbornu utakmicu", kazao je Damjanović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, svako soliranje i odbijanje unutaropozicionog dogovora može biti vjetar u leđa DPS-u i satelitima u planiranju i realizaciji jos jedne izborne prevare.

Damjanović je rekao da najava DPS-a, da ne želi dijalog oko tehničke vlade koja bi se bavila sprovođenjem novog izbornog zakonodavstva u pravcu stvaranja uslova za fer i slobodne izbore, logičan je epilog farse sa "tzv.odborom koji se, već godinu, neuspješno bavio izbornom reformom".

"Neprincipijelni dil DPS-a i jedne opozicione partije, javno realizovan odlukama Skupštine 31.jula i 23.avgusta, samo je olakšao posao DPS-u, u smislu pokušaja svojevrsne političke prevare, na koju su nasjeli pojedini subjekti", kazao je Damjanoi.

On je rekao da proces iz kog je "tim dilom" uklonjeno dvije trećine opozicionih poslanika, potpisnika Sporazuma o budućnosti, odnosno čak sedam opozicionih parlamentarnih partija i nije imao šansu za uspjeh.

"U situaciji vd stanja u pravosuđu, odnosno sudskom savjetu, kao i u tužilaštvu, sa nastavkom političkih progona opozicionih kolega, dok se ne rješavaju evidentni slučajevi korupcije visokih državnih funkcionera svakom dobromislećem građaninu ove države je jasno u kakvom se političkom tumaranju nalazi Crna Gora", ocijenio je Damjanović.

On je zaključio da evidentan zastoj u procesu pregovora sa Evropskom unijom, ukazuje da je to jasno i evropskim partnerima

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Demokrata

Ovaj nam scede uzeti mjesto u Odboru pa sad svasta za nas prica! A sad da su izbori ni cenzus ne bi presao.

Marocco

Ko o cemu oni o bojkotu, ovo ne moze vise sta rade ovi ljudi.

Luka

Ma kakva tehnicka vlada nije ovo igralište pa da se sprdate s narodom. Nemate nikakve ideje i nemate apsolutno nikakav program.