Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Turske snage i pobunjenici preuzeli kontrolu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Turske snage i pobunjenici preuzeli kontrolu

Turski mediji prenose da turske snage i njihovi saveznici iz redova sirijskih pobunjenika obezbjeđuju grad Ras el Ajn na sjeveroistoku Sirije.

Oni ga obezbjeđuju nakon što su se kurdski borci povukli iz te oblasti.

Turska privatna novinska agencija DHA navodi da su turski vojnici i sirijski pobunjenici koristili u srijedu tešku mašineriju da izravnaju rovove u tunelima, koje su iskopali kurdski borci u Ras el Ajnu, kao i da su radili na uklanjanju postavljenih zamki i eksploziva, prenosi AP.

Privatna televizija NTV objavila je snimak na kojem se vidi grupa sirijskih pobunjenika kako stoji na krovu zgrade, u kojoj se navodno nalazilo sjedište kurdskih boraca, i razvija zastave Turske i sirijske opozicije.

Prethodno su SAD obajvile da su kurdski borci u Siriji završili s povlačenjem iz Ras el Ajna i drugih oblasti, koje je Turska napala ovog mjeseca.

Predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erodgan, postigli su juče dogovor o podjeli kontrole nad sjeveroistokom Sirije, koji zahtijeva povlačenje kurdskih boraca cijelom dužinom sirijsko-turske granice.

Ostavi komentar

0/300