Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Crna Gora kapija Balkana"

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

"Crna Gora kapija Balkana"

Potpisivanje sporazuma o saradnji Crne Gore i Maroka u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaju biće podsticaj za unapređenje saradnje i u drugim oblastima, posebno u turizmu i trgovini, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sastao sa ambasadorom Maroka u Crnoj Gori Mohammedom Amine Belhajem, sa kojim je razmatrao mogućnost unapređenja saradnje u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja, kao i u drugim oblastima.

Nurković je istakao da treba raditi na daljem usaglašavanju tekstova sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaju, kako bi bili spremni za potpisivanje u prvom kvartalu naredne godine.

“Potpisivanje tih sporazuma biće podsticaj za unapređenje saradnje i u drugim oblastima, posebno u turizmu i trgovini”, kazao je Nurković.

Belhaj je naveo da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i dodao da se raduje skorom potpisivanju sporazuma i unapređenju saradnje i u drugim oblastima.

Na sastanku je razmatrana saradnja u oblasti pomorskog saobraćaja i upravljanja lukama, jer je, kako je kazao Belhaj, Crna Gora kapija Balkana, a Maroko kapija Afrike.

Ostavi komentar

0/300