Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS Bar: Crna Gora vječna, država i njeni građani svetinje

| Postavio/la: Jelena Ćetković

DPS Bar: Crna Gora vječna, država i njeni građani svetinje

Opštinski odbor DPS Bar održao je večeras sjednicu u proširenom sastavu, na kojoj je razgovarano o sprovođenju dokumenata usvojenih na Kongresu, realizaciji izbornog programa DPS u Baru u prethodnoj godini, aktuelnim događajima na političkoj sceni, kao i planovima za 2020. 

“U 2020. godini nastaviće se sa realizacijom projekata koji će značajno izmijeniti izgled grada i poboljšati kvalitet života stanovnika Bara. Na sjednici je dogovoreno, da se u naredom periodu obiđu svi mjesni odbori partije, i sagleda stepen realizacije Izbornog programa. Razgovarano je i o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i informacijama koja su predmet različitih tumačenja u javnosti. Zaključeno je da usvojeni zakon svakom građaninu garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, svakoj vjerskoj zajednici prikladan pravni položaj, da je u potpunosti u skladu sa Ustavom i međunarodnim normama, i da je ocijenjen pozitivnom mišljenjem najvećeg autoriteta u ovoj oblasti, Venecijanske komisije Savjeta Evrope”, navedeno je u saopštenju. 

Kako je poručeno, "okupljanja koja se organizuju u gradovima širom Crne Gore i u Baru ne služe za odbranu vjere i vjerskih objekata nego za širenje retrogradnih političkih poruka, čime se najgrublje manipuliše vjerskim osjećanjima građana". 

“Nespremnost jedne vjerske zajednice da prihvati da je Crna Gora suverena država i da je potrebno da organizuje svoje djelovanje u pravnim okvirima Crne Gore ne može biti motiv za manipulaciju vezanu za imovinu, niti za podsticanje atmosfere haosa, potpomognuto instrukcijama vjerskih i političkih adresa van granica ove države.  Na sastanku je istaknuto da DPS kao državotvorna partija, sa svojim koalicionim partnerima preuzima odgovornost za dalji razvoj države i društva i da su mir, dostojanstvo i povjerenje naša politika.  Sigurni smo da će građani Bara znati da sačuvaju multietnički i multivjerski sklad koji su vjekovima baštinili. Sprovodeći odluke od značaja u pravnim okvirima, država je još jednom pokazala institucionalnu snagu. Ova situacija je pokazala da je DPS jedina partija koja u saradnji sa koalicionim partnerima i svim progresivnim snagama, može Crnu Goru da razvija u skladu sa standardima Evropske unije”, zaključeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300